Φίλης: Τι δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία

Φαίνεται στις περιοχές που ελέγχει η Ρωσία να σταθεροποιεί την εξουσία της τουλάχιστον μετά τις Ουκρανικές αντεπιθέσεις του προηγουμένου έτους όπου η Ρωσία αποχώρησε και για στρατηγικούς ρόλους από την περιοχή της Χερσώνας και του Χαρκόβου.

Τώρα οι κυριότερες μάχες είναι στην περιοχή του Μπαχμούτ όπου γίνονται μάχες τύπου δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Γωνία γωνία, κτίριο, κτίριο τονίζει ο κ. Φίλης.

Η γραμμή αντιπαράθεσης δεν έχει μετακινηθεί πολύ το τελευταίο έτος. Γιατί; Η περιοχή έχει οχυρωθεί εξαιρετικά από τους Ουκρανούς με την βοήθεια της Δύσης στο Ντονιέτσκ και στην περιοχή του Μπαχμούτ και προφανώς οι Ρωσικές δυνάμεις έχουν μεγάλες δυσκολίες να διασπάσουν την Ουκρανική άμυνα.

Ο έλεγχος του Ντονιέτσκ πιθανόν θα δημιουργήσει μία ευκαιρία τερματισμού του πολέμου. Ίσως, με μεγάλη επιφύλαξη σημειώνει ο Κύριος Φίλης, να δώσει στους Ρώσους μία πολιτική νομιμοποίηση να σταματήσουν αν και οι δηλώσεις του Πρώην προέδρου Μεντβέντεφ πιθανόν δείχνουν ότι στόχος της Ρωσίας είναι να καταστήσει την Ουκρανία περίκλειστο κράτος.