«Φακελώνει» τους Έλληνες η Κυβέρνηση: Παρακολουθούν τα social media οι Αρχές, τρέμουν τις διαμαρτυρίες!

Ισχυρά -και προληπτικά- μέτρα ασφαλείας λαμβάνει η Αστυνομία εν όψει των προγραμματισμένων για την Δευτέρα παρελάσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, καθώς οι μνήμες του κόσμου από την Συμφωνία των Πρεσπών είναι νωπές και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι κάποιοι θα επιχειρήσουν να διαμαρτυρηθούν για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό -ακόμα και να «προβοκάρουν» τις εκδηλώσεις μνήμης για την Επανάσταση του 1821.

Ήδη, από την Πέμπτη, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη ΓΑΔΑ, εκπονήθηκε το σχέδιο, βάσει του οποίου θα αντιμετωπιστούν από τις δυνάμεις της τάξης απόπειρες τέτοιων διαδηλώσεων. Τα πρώτα… δείγματα γραφής δόθηκαν άλλωστε από την Κυριακή, όταν προσήχθησαν πολίτες που μοίραζαν φυλλάδια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών!

Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις στις εξέδρες των επισήμων, με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να δημιουργούν στην ουσία έναν «κλοιό», προκειμένου να αποφύγουν την πρόκληση επεισοδίων που θα «αμαυρώσουν» τις παρελάσεις. Κατά πληροφορίες, οι δυνάμεις της ασφάλειας αξιοποιούν σχετικές πληροφορίες από τα social media, τα οποία τις τελευταίες ημέρες έχουν «πλημμυρίσει» από καλέσματα και πρωτοβουλίες για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Έτσι, περιοχές που βρίσκονται σε… συναγερμό, πέρα από τη Θεσσαλονίκη (μαθητική παρέλαση) και την Αττική, είναι η Πέλλα, η Κατερίνη, η Βέροια, η Έδεσσα και τα Γιαννιτσά, μεταξύ άλλων.

Στα αστυνομικά μέτρα για την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα αναμένεται να συμμετάσχουν περί τους 1.500 αστυνομικούς, που θα προέρχονται από Δυνάμεις Τάξης, Ασφαλείας, Τροχαίας και ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις θα τοποθετηθούν σε χωρισμένους τομείς και παράλληλα ακτίνες κατά μήκος της διαδρομής παρέλασης και των δρομολογίων των επισήμων. Ενισχυμένα θα είναι τα μέτρα ασφάλειας γύρω από τη Μητρόπολη Αθηνών, όπου θα γίνει η δοξολογία, παρουσία μελών της κυβέρνησης και άλλων κομμάτων.

Παρόμοιος είναι ο σχεδιασμός σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, όπου θα λάβουν χώρα εορταστικές εκδηλώσεις και παρελάσεις, και κυρίως σε αυτές όπου έχουν παρατηρηθεί έντονες αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Παράλληλα, έχει ζητηθεί η ενίσχυση του δικτύου πληροφοριών για πιθανές οργανωμένες ενέργειες από ομάδες ατόμων ακραίων χαρακτηριστικών και τάσεων, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο προληπτικών προσαγωγών.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από ομάδες που είναι ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών θα πραγματοποιηθούν αύριο, στη Θεσσαλονίκη, ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Τα καλέσματα πραγματοποιούν πολίτες κυρίως μέσω των social media. Σύμφωνα με το σχετικό κάλεσμα, κατά τη διάρκεια των μαθητικών παρελάσεων που γίνονται, πολίτες θα τραγουδούν το «Μακεδονία Ξακουστή» προς τους επισήμους που θα παρευρίσκονται εκεί.

Συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει και ο Ιερός Λόχος στον Λευκό Πύργο στις 10.30.
Σημειώνεται ότι η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.