Έβρος: «Βροχή» χημικών από Τούρκους από το πρωί – Δείτε εικόνες και βίντεο

Έβρος

Από τις επτά σήμερα το πρωί συνεχίζεται η ρίψη χημικών στο Τελωνείο των Καστανιών, η οποία είχε σταματήσει στις δύο τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανά διαστήματα, κυρίως από τις τουρκικές Αρχές, γίνεται εκτενής ρίψη χημικών με ειδικά όπλα εκτόξευσης χημικών,

καθώς και κάποιες ρίψεις χημικών από τους συγκεντρωμένους στο τελωνείο των Καστανιών, οι οποίοι επιχειρούν και την πρόκληση φθορών στον φράχτη, προκειμένου να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος.

Βίντεο που μετέδωσαν διεθνή μέσα ενημέρωσης δείχνουν μετανάστες με εκσφενδονίζουν πέτρες και δακρυγόνα προς την ελληνική πλερά.

Δείτε το βίντεο του RT:

210 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απαντούν στις εν λόγω επιθέσεις με ρίψεις χημικών και νερού, αποτρέποντας κάθε απόπειρα παραβίασης των συνόρων της χώρας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το κινητο επιχειρησιακο κέντρο της ΕΛ.ΑΣ «Μέγας Αλέξανδρος»,

αναχώρησε για τις Καστανιές του Έβρου προκειμένου να συνδράμει το έργο των δυνάμεων και τον συντονισμό των μέσων.

Η μονάδα, αναχώρησε χθες λίγο μετά τις 6 το απόγευμα απο την Αθηνα και μετά απο διανυκτέρευση στην Κομοτηνή, αναμένεται τις επόμενες ώρες να βρεθεί στον Έβρο.

Σκοπός του επιχειρησιακού κέντρου ειναι να διευκολύνει το έργο των αρχών σε θέματα συντονισμού των επίγειων δυνάμεων και των εναέριων μέσων έτσι ώστε να έχουν πλήρη εικόνα των «κόκκινων» σημείων του Έβρου. 

evros-epeisodia__2_
evros-epeisodia__3_
evros-epeisodia__4_
evros-epeisodia__1_
Τούρκοι στρατιωτικοί παρατάσσονται λίγο πριν αρχίσει η μαζική ρίψη δακρυγόνων