Έβρος: Ο τουρκικός στρατός συνοδεύει 110 άτομα πίσω στην Τουρκία

Πίσω στην Τουρκία, μέσω των Καστανιών, φαίνεται να οδηγεί ο τουρκικός στρατός μία ομάδα 100 ανθρώπων, οι οποίοι βρίσκονταν σε νησίδα στα Μαράσια Έβρου

Ομάδα περίπου 110 ανθρώπων, τους οποίους πήρε από περιοχή της νησίδας στα Μαράσια Έβρου και τους οδηγεί προς τις Καστανιές και στη συνέχεια, πιθανότατα, πίσω στην Τουρκία, συνοδεύει εδώ και λίγη ώρα ο τουρκικός στρατός.

Την περιοχή επιθεωρεί, κατά πληροφορίες, drone της ελληνικής συνοριοφυλακής το οποίο καταγράφει τις κινήσεις τόσο των Τούρκων στρατιωτών όσο και των μεταναστών, ενώ δεν διαπιστώνεται, πλέον, άλλη ανθρώπινη παρουσία στη νησίδα, στην οποία, πάντως, η βλάστηση είναι πυκνή.

Η Αθήνα παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή τη δραστηριότητα στην περιοχή, με την κίνηση του τουρκικού στρατού να επιχειρεί να μεταφέρει πίσω στην Τουρκία τους μετανάστες, να μοιάζει ασυνήθιστη με βάση όσα καταγράφονταν στο πρόσφατο παρελθόν.

Για το σκοπό αυτό, οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για να διαπιστώσουν σε ποια περιοχή θα καταλήξει η ομάδα των 110 ανθρώπων.