Έβρος: Μάχη με τις φλόγες για να σωθεί το δάσος Natura της Δαδιάς

Έβρος, Μάχη με τις φλόγες

Ολονύχτια μάχη έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι εθελοντές και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με υδροφόρες 

που συμμετέχοyν στο έργο της κατάσβεσης για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή του φράγματος της Λύρας Σουφλίου, στον Έβρο.

Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες καίει ευαίσθητη δασική έκταση Natura και η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώθηκε στην αποτροπή της εξάπλωσης της πυρκαγιάς εντός του πυρήνα του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, οργανώθηκαν από δυνάμεις του Στρατού που συμμετέχει στις επιχειρήσεις με μηχανήματα έργου ομάδες για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στη δυτική και τη νότια πλευρά του μετώπου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής δεν απειλούνται κατοικίες, ωστόσο είναι σε δύσβατο σημείο και αυτό δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το έργο των πυροσβεστών, με την κατάσταση να παραμένει δύσκολη.

Όσον αφορά τις πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και αναμένεται να ενισχυθούν περισσότερο μέσα στην ημέρα.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 291 πυροσβέστες 65 οχήματα και 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν και εκτελούν ρίψεις για την ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων τέσσερα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Το ακριβές σημείο: