Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης: Ασημένιο μετάλλιο ο Α.Χρήστου – Χάλκινο ο Κ.Γκολομέεβ

Α.Χρήστου – Χάλκινο ο Κ.Γκολομέεβ

Ο Απόστολος Χρήστου συνεχίζει τον χορό των μεταλλίων για την εθνική ομάδα. Τερμάτισε στη δεύτερη θέση στα 100 μέτρα ύπτιο και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης της Ρώμης.

Μόλις ένα 24ωρο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 50 μέτρα ύπτιο, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 100 μέτρα, προσθέτοντας άλλη μια διάκριση στο παλμαρέ των επιτυχιών του.

Ο σπουδαίος Έλληνας κολυμβητής έδωσε μάχη μέχρι τέλους με τον τρομερό Τόμας Τσεκόν για το χρυσό μετάλλιο. Τελικά ο Ιταλός για μόλις τρία δεύτερα κατέκτησε την πρώτη θέση (52.21) με τον Απόστολο Χρήστου (52.24), να χάνει την πρώτη θέση στη κόψη του ξυραφιού.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Γάλλος Γιοάν Εντογέ Μπρουάρντ με χρόνο 52.94, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπόλοιποι φιναλίστ τερμάτισαν με χρόνο περισσότερο από 53 δεύτερα.

Παράλληλα, ο Κριστιάν Γκολομέεβ τερμάτισε στην τρίτη θέση στα 50 μέτρα ελεύθερο και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Πραγματοποίησε άλλη μια σπουδαία εμφάνιση και με χρόνο 21.75 κατάφερε να ανέβει στη ζώνη των μεταλλίων, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Ο κορυφαίος Έλληνας κολυμβητής κατέκτησε το τρίτο συνεχόμενο μετάλλιο μετά το αργυρό της Γλασκώβης και το χάλκινο της Βουδαπέστης.