Ευρωπαϊκή λογοκρισία – Κρεμλίνο: Τα ΜΜΕ απομονώσαν τα λεγόμενα του Λαβρόφ

Για λάθος ερμηνεία και απομόνωση των λεγομένων του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σχετικά με την ΕΕ, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε την Παρασκευή ότι η δήλωση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σχετικά με τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση έχασε το νόημά της καθώς η Μόσχα δεν θα ξεκινήσει πράγματι να σπάσει τους δεσμούς με την ΕΕ και θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις της με αυτή.

Νωρίτερα σήμερα ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα θα είναι έτοιμη να τερματίσει τις σχέσεις με την ΕΕ εάν επέβαλε κυρώσεις θέτοντας σε κίνδυνο ευάλωτα τμήματα της ρωσικής οικονομίας.

«Τα μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν αυτόν τον σκανδαλώδη τίτλο χωρίς κανένα συνολικό πλαίσιο, και αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος, καθώς αυτό το λάθος αλλάζει στην πραγματικότητα το νόημα. Το νόημα είναι ότι δεν το θέλουμε. Θέλουμε να αναπτύξουμε σχέσεις με την ΕΕ, αλλά εάν η ΕΕ επιλέξει την πορεία (σ.σ. των κυρώσεων), τότε θα είμαστε έτοιμοι (σ.σ. να σπάσουμε τους δεσμούς), καθώς θα πρέπει πάντα να είμαστε πάντα έτοιμοι για τα χειρότερα» δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Αυτό ακριβώς είπε ο Ρώσος διπλωμάτης, συνέχισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου και ανέφερε πως τονίστηκε έτσι η δήλωση σαν να επρόκειτο για πρωτοβουλία της Ρωσίας η διακοπή των σχέσεων.

Στη συνέχεια σημείωσε πως αν η Ρωσία αντιμετωπίσει περιορισμούς και τυχόν εχθρικές κινήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει να προετοιμαστεί για να πορευτεί μόνη της, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ την Παρασκευή.

«Φυσικά, εάν αντιμετωπίσουμε αυτήν την εξαιρετικά καταστροφική πολιτική που επηρεάζει την υποδομή και τα συμφέροντά μας, η Ρωσία πρέπει σίγουρα να προετοιμαστεί εκ των προτέρων για τέτοια μη φιλικά βήματα» δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε εάν είναι δυνατές τέτοιες εξελίξεις.

«Πρέπει να είμαστε ανεξάρτητοι, πρέπει να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πιο ευαίσθητων στρατηγικών τομέων, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντικαταστήσουμε ό,τι μπορεί να στερούμαστε με την εγχώρια υποδομή μας, εάν επικρατήσει η τρέλα και αυτά τα εχθρικά βήματα» κατέληξε ο Πεσκόφ.