Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου για τον Δακτύλιο – Ποια οχήματα θα έχουν μόνιμο «πάσο»

Δακτύλιο

Κρίσιμες ανακοινώσεις για το νέο σύστημα του Δακτυλίου αναμένεται να γίνουν τις προσεχείς ημέρες.

Ο Δακτύλιος, όπως ήδη ανακοινώθηκε επίσημα από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, θα επιστρέψει στην Αθήνα από τις 25 Οκτωβρίου. Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί το πολύ σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρατηρείται στην Αθήνα τους τελευταίους μήνες.

Στις σχετικές δηλώσεις που είχε κάνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής είχε υποστηρίξει ότι ένα από τα μοντέλα που εξετάζονται προβλέπει ακόμα και την επέκταση των ορίων του Δακτυλίου, ώστε να «πιάνει» περισσότερες ζώνες της πρωτεύουσας.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Καραμανλής είχε πει ότι θα μπορούν να μπαίνουν ελεύθερα στον Δακτύλιο μόνο τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Τι θα γίνει με τον νέο Δακτύλιο

Η ηγεσία του υπ. Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε στο ζήτημα του Δακτυλίου, στο πλαίσιο των ανακοινώσεων που έγιναν χθες για τις αλλαγές στη διαδικασία εκπαίδευσης και εξέτασης για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης.

«Θα έχουμε την επόμενη εβδομάδα ανακοινώσεις για τον Δακτύλιο. Τα δεδομένα που έχουμε σήμερα είναι ότι κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, ο Δακτύλιος θα ισχύσει ξανά από τις 25 Οκτωβρίου, για να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας» τόνισε, ξεκινώντας την ομιλία του, ο κ. Καραμανλής.

Όπως εξήγησε, θεωρείται βέβαιο ότι θα περιοριστούν κατά πολύ οι εξαιρέσεις και τα παραθυράκια καθώς και ότι «θα εξαιρούνται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα». Παρά ταύτα, σε εκείνο το σημείο, ο υπουργός είπε ότι στο ζήτημα του Δακτυλίου εμπλέκονται πολλοί φορείς και Αρχές, όπως τα υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών, Προστασίας του Πολίτη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Δήμος Αθηναίων, άλλοι Δήμοι της Αττικής, Περιφέρεια.

Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου για τον Δακτύλιο -Επί τάπητος οι κατηγορίες οχημάτων

«Επειδή θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν, είναι αυτονόητο ότι για κάποια πράγματα θα υπάρξει και μία μεταβατική περίοδος» δήλωσε στη συνέχεια ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Στο κρίσιμο ερώτημα για τις κατηγορίες οχημάτων που θα έχουν ελεύθερο «πάσο» για τον Δακτύλιο, ο κ. Καραμανλής, αφήνοντας ένα «παράθυρο» ανοιχτό, σημείωσε ότι «θα δούμε ποιοι τύποι οχημάτων θα εξαιρεθούν. Υπάρχει σύσκεψη με τους συναρμόδιους υπουργούς στο Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή».

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα, δίχως να αποκλείεται ωστόσο να δοθούν και αύριο στη δημοσιότητα, μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου, κάποια βασικά δεδομένα για το νέο σύστημα του Δακτυλίου.