Εύα Καϊλή: Αιφνιδιαστική κλήση της για συμπληρωματική κατάθεση

Εύα Καϊλή

Η Εύα Καϊλή κλήθηκε για νέα συμπληρωματική κατάθεση, σχετικά με την υπόθεση «QatarGate».

Πηγές από τις Βρυξέλλες εκτιμούν ότι η αιφνιδιαστική κλήση της Εύας Καϊλή σχετίζεται με νέες πληροφορίες που έχουν προκύψει από τις έρευνες για το σκάνδαλο διαφθοράς.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία Βρυξελλών, η Εύα Καϊλή θα βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις 19 Ιανουαρίου, το οποίο θα αποφασίσει αν θα συνεχιστεί ή όχι η προφυλάκισή της.

Η Εύα Καϊλή και ο σύντροφος της βρίσκονται σε προσωρινή κράτηση σε φυλακές του Βελγίου πάνω από ένα μήνα, στο πλαίσιο των ερευνών των βελγικών αρχών για την υπόθεση διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου από το Κατάρ.

Αναβολή για τις 26 Ιανουαρίου πήρε το αίτημα του Φραντσέσκο Τζόρτζι για την αποφυλάκισή του, όπως έκανε γνωστό η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία Βρυξελλών.

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύντροφος της Εύας Καϊλή και δεξί χέρι του Αντόνιο Παντσέρι, βρέθηκε σήμερα ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου (Chambre du Conseil),

ώστε, όπως προβλέπει η διαδικασία, να αποφασιστεί η συνέχιση της προφυλάκισής του για έναν ακόμη μήνα ή η αποφυλάκισή του με ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Η απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου αναβλήθηκε για τις 26 Ιανουαρίου.