Εθνική Ελλάδος: Υποψήφιος για τον πάγκο και ο Μανόλο Χιμένεθ

Χιμένεθ

Ο Μανόλο Χιμένεθ – που έχει εργαστεί στην ΑΕΚ και έχει πάρει πρωτάθλημα και Κύπελλο στην Ελλάδα – είναι στο προσκήνιο για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής μας ομάδας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κρούση προς τον 57χρονο προπονητή (προφανώς αναφερόμαστε στις τελευταίες ημέρες) όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα προκύψει εξέλιξη προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο Ισπανός τεχνικός είναι ο βασικός στόχος των στελεχών της ΕΠΟ, χωρίς ασφαλώς να αποτελεί και τον μοναδικό υποψήφιο για τη διαδοχή του Τζον Φαν’τ Σχιπ.

Ο Χιμένεθ, ο οποίος εκτός από την ΑΕΚ έχει εργαστεί σε Ισπανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι ο βασικός υποψήφιος μεταξύ των ξένων προπονητών στη διαδικασία της «προεπιλογής», καθώς ακόμα δεν έχον γίνει επαφές και συζητήσεις (πολύ περισσότερο δεν έχουν γίνει διαπραγματεύσεις) με αλλοδαπούς τεχνικούς.

Ο προσανατολισμός της ΕΠΟ είναι προς την πρόσληψη ξένου προπονητή καθώς ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Δημητρίου, έκανε λόγο χθες για προπονητές από Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία. Ο Χιμένεθ είναι έμπειρος, «ελεύθερος», γνωρίζει τον «χάρτη» του ελληνικού ποδοσφαίρου και αρκετούς από τους Ελληνες παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό.

Στη σημερινή (Τρίτη, 30/11) σύσκεψη του Δημητρίου με τον Τάκη Φύσσα και τον Κώστα Κωνσταντινίδη έπεσαν στο τραπέζι τα πρώτα ονόματα και ουσιαστικά από σήμερα αρχίζει η κούρσα διαδοχής του

Φαν’τ Σχιπ, ο οποίος αποφάσισε να ανακοινώσει το «τέλος» του από την Εθνική ομάδα, χωρίς ακόμα να έχει ληφθεί οριστική απόφαση από την Ομοσπονδία και δίχως να του έχει ανακοινωθεί το παραμικρό.

Πότε θα ολοκληρωθεί αυτή η κούρσα διαδοχής δεν το γνωρίζουμε, αλλά ασφαλώς το γεγονός ότι οι επόμενες υποχρεώσεις της Εθνικής Ελλάδας είναι τον Μάρτιο δεν συνεπάγεται ότι η Εθνική ομάδα θα μείνει χωρίς προπονητή για τους επόμενους τέσσερις μήνες!

Πιθανότατα εντός του Ιανουαρίου θα γνωρίζουμε τον διάδοχο του Φαν’ τ Σχιπ εκτός κι αν γίνει η έκπληξη και αυτός κλείσει εντός του 2021!