Ερωτική συνεύρεση το πρωί: Πέντε οφέλη που θα σας κάνουν να το ξανασκεφτείτε!

Ερωτική συνεύρεση

Αποτελεί κοινό μυστικό μυστικό ότι η κούραση και το άγχος επηρεάζουν τις ερωτικές επιδόσεις με συνέπεια η ερωτική επαφή το βράδυ να έρχεται σε τελευταία μοίρα.

Την ίδια στιγμή όπως επισημαίνει η Debby Herbenick, καθηγήτρια ερωτικής υγείας στο Kinsey Institute οι άνδρες κυρίως το πρωί είναι σχεδόν πάντα… ετοιμοπόλεμοι.

Χαρακτηριστικά η δρ Debby Herbenick, η οποία κατά καιρούς έχει επισημάνει τη σπουδαιότητα του πρωινού έρωτα στην υγεία αναφέρει ότι όταν τα ζευγάρια επιδίδονται σε ερωτικές περιπτύξεις το πρωί απελευθερώνονται οι ενδορφίνες και οι άλλες ορμόνες της ευτυχίας ,όπως η οξυτοκίνη, οι οποίες πλημμυρίζουν το σώμα με αποτέλεσμα να αναζωογονείται το σώμα και να ανεβάζει την ψυχική διάθεση.

Το γεγονός υποστηρίζουν οι ειδικοί ότι ο ύπνος που έχει προηγηθεί έχει ξεκουράσει το σώμα κάνει τον οργανισμό να είναι πιο δεκτικός στα ερωτικά ερεθίσματα. Μάλιστα ορισμένοι ερευνητές ερωτικής υγείας επιμένουν ότι για αυτό το λόγο οι πρωινοί οργασμοί είναι πολύ πιο δυνατοί.

Ένας έρωτας την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα

Έρευνες ειδικών έχουν αποδείξει ότι ο πρωινός έρωτας ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα αφού αυξάνει τα επίπεδα του IgA, ενός σημαντικού αντισώματος που καταπολεμά ιούς και λοιμώξεις.

Χαρακτηριστική είναι η μελέτη του πανεπιστημίου Queens, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πρωινή ερωτική επαφή τρεις φορές την εβδομάδα,

μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, καθώς και καρδιακής προσβολής σε ποσοστό που αγγίζει το 50%. Και αυτό γιατί ο έρωτας βοηθάει στη βελτίωση της ροής του αίματος, ενώ προλαμβάνει και την κατάθλιψη.