Ερντογάν σε Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας: Μειώστε και άλλο τα επιτόκια

Μάλιστα χθες ο Ταγίπ Ερντογάν είχε στείλει σαφές μήνυμα στην Τράπεζα λέγοντας πως αναμένει μονοψήφια επιτόκια μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Οι μειώσεις επιτοκίων αποτελούν μέρος της πολιτικής που εφαρμόζει ο Ερντογάν για να μειώσει τον πληθωρισμό στην Τουρκία που βρίσκεται σήμερα σε υψηλό 24 ετών, όπως αναφέρει το Reuters.

Μιλώντας στη γενική συνέλευση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων της Τουρκίας, ο Ερντογάν εμφανίστηκε και πάλι πεποισμένος πως η μείωση των επιτοκίων θα οδηγήσει σε μείωση του πληθωρισμού.

«Μειώσαμε το επιτόκιο στο 12%. Είναι αρκετό; Όχι, δεν είναι αρκετό. Πρέπει να μειωθεί περαιτέρω», τόνισε. «Συζητήθηκε το ζήτημα με την κεντρική τράπεζα. Υπογράμμισα την ανάγκη για περαιτέρω μείωση (επιτοκίων) στις προσεχείς συνεδριάσεις της επιτροπής νομισματικής πολιτικής», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Στο μεταξύ η τουρκική λίρα συνεχίζει τον κατήφορο καθώς μετά την περσινή βουτιά του 44%, φέτος έχει υποχωρήσει κατά 29%.

«Όλη αυτή η κατάσταση είναι μια ωρολογιακή βόμβα», σχολίασε η Ιπέκ Οζκαρντέσκαγια, αναλύτρια του τραπεζικού ομίλου Swissquote.