Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Τον Αύγουστο το… «μπόνους» – Πόσο θα ωφεληθούν

συνταξιούχοι

Από τον ερχόμενο Αύγουστο στο «μισό» αναμένεται να «πέσει» η «ποινή» των απασχολούμενων συνταξιούχων.

​Ειδικότερα, σύμφωνα με γνωστή εφημερίδα, έπειτα από σημαντική εξάμηνη καθυστέρηση θα τεθεί σε εφαρμογή (με αναδρομικότητα από τις 28/2/2020) το νέο ευνοϊκό καθεστώς στην απασχόληση συνταξιούχων.

​Η σύνταξη θα περικόπτεται κατά 30% αντί για 60% που προβλεπόταν έως τον Φεβρουάριο, ενώ υπάρχουν αναδρομικά από τις συντάξεις του Μαρτίου 2020 και μετά.

​Όπως προβλέπεται σε σχετική υπουργική απόφαση, με το νέο καθεστώς από τις 28 Φεβρουαρίου ισχύει περικοπή της σύνταξης κατά 30% (από 60%) κατ΄εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου.

Έτσι από τις 28 Φεβρουαρίου εφαρμόζεται το νέο πλαίσιο για την απασχόληση των συνταξιούχων, με εξαίρεση τις περιπτώσεις όπου προβλέπεται μεταβατικό στάδιο ένταξης στη νέα ρύθμιση για την ομαλή υπαγωγή στο νέο νομοθετικό πλαίσιο.

​Σε περίπτωση που προκύπτει απασχόληση συνταξιούχου, το ποσό της ακαθάριστης σύνταξης ή συντάξεων σε περίπτωση συρροής, κύριας και επικουρικής,

καταβάλλεται μειωμένο κατά 30% για όσο χρονικό διάστημα ο συνταξιούχος απασχολείται και έχει υποχρέωση ασφάλισης στους κλάδους κύριας και επικουρικής ασφάλισης του e- EΦΚΑ.