Έρχονται 5.000 νέα σημεία φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Προβλέπεται πως τα σημεία φόρτισης θα αυξηθούν σε περίπου 7.000, κατανεμημένες σε 1.000 σημεία ανά την Ευρώπη, έως το 2025

Η Ionity, η κοινοπραξία που έχουν ιδρύσει μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες για ταχεία ανάπτυξη υποδομών δημόσιας φόρτισης στην Ευρώπη, ανεβάζει ρυθμούς. Συγκεκριμένα, η εταιρία θα επενδύσει περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ για να εγκαταστήσει περισσότερες από 5.000 επιπλέον θέσεις ταχυφόρτισης στους ευρωπαϊκούς δρόμους, έως το 2025. Ανάμεσά τους, περισσότερες από 1.000 θέσεις για γρήγορη φόρτιση έως και 350 kW.

Οι θέσεις ταχυφόρτισης στο δίκτυο της Ionity σήμερα είναι περίπου 1.500, κατανεμημένες σε περίπου 400 σημεία. Προβλέπεται να αυξηθούν σε περίπου 7.000, κατανεμημένες σε 1.000 σημεία ανά την Ευρώπη, έως το 2025.

Επιπλέον, θα κατασκευαστούν όχι μόνο κατά μήκος αυτοκινητοδρόμων, αλλά και κοντά σε μεγάλες πόλεις και κατά μήκος των πολυσύχναστων κεντρικών δρόμων.

Προκειμένου να πετύχει τη βέλτιστη κατανομή στο ευρωπαϊκό οδικό δίκτυο, η κοινοπραξία θα επενδύσει και στην αγορά γης, ώστε να κατασκευάσει ιδανικούς σταθμούς ταχυφόρτισης, στους οποίους ο κάτοχος ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα βρίσκει πρόσθετες υπηρεσίες (εστιατόρια, εμπορικά κέντρα κλπ.) που θα κάνουν τη συνολική εμπειρία πιο ευχάριστη.

Στην κοινοπραξία Ionity συμμετέχουν ως ιδρυτικά μέλη το Volkswagen Group (με τις Audi και Porsche), το BMW Group, η Ford Motor Company, το Hyundai Motor Group και η Mercedes Benz AG. Η ηλεκτρική ενέργεια που προσφέρει το συγκεκριμένο δίκτυο προέρχεται αποκλειστικά από «πράσινες», ανανεώσιμες πηγές, κάτι που αποτελεί και ιδρυτική εξαγγελία του.