ΕΠΟ: «Είχε οριστεί elite διαιτητής για το ντέρμπι αιωνίων – «Όχι» από Γερμανία και Ιταλία»

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απαντάει ουσιαστικά στη θέση του Ολυμπιακού και εξηγεί γιατί δεν ορίστηκε elite διαιτητής στο ντέρμπι των αιωνίων.

Απάντησε στην θέση του Ολυμπιακού η ΕΠΟ!

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υποστηρίζει πως υπήρχε elite διαιτητής από το Ισραήλ, ο οποίος δήλωσε κώλυμα (σσ. εννοεί προφανώς τον Όρελ Γκρίνφιλντ), ενώ αναφέρει πως ο Μπένετ ήρθε σε επαφή με τις ομοσπονδίες από Γερμανία και Ιταλία αλλά η απάντηση ήταν αρνητική.

Παρόλα αυτά, οι δύο προαναφερθείσες ομοσπονδίες υποστήριξαν πως θα δώσουν μελλοντικά διαιτητές για τα playoffs της Stoiximan Super League.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζονται τα εξής για τον ορισμό των αξιωματούχων διαιτησίας του αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός για την 4η αγωνιστική των play off της Super League1.

1. Στο παιχνίδι αυτό είχε αρχικά ορισθεί elite διαιτητής από το Ισραήλ, ο οποίος στη συνέχεια δήλωσε κώλυμα.

2. Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Στιβ Μπένετ με τη μεσολάβηση και τη συνδρομή της UEFA κατέθεσε την Τρίτη 4/4 αίτημα για elite διαιτητές από τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Γερμανίας και της Ιταλίας, οι οποίες απάντησαν ότι για αυτή την αγωνιστική δεν υπήρχε διαθεσιμότητα.

Δήλωσαν, όμως, έτοιμες να δώσουν elite διαιτητές σε κάποια από τα επόμενα παιχνίδια των play off της Super League1.

3. Κατόπιν όλων των παραπάνω η ΚΕΔ προχώρησε στην επιλογή του συγκεκριμένου διαιτητή Α’ κατηγορίας.