Επίθεση στον Γιάννη Βαρουφάκη: Στον εισαγγελέα ο 17χρονος που συνελήφθη

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 17χρονος που συνελήφθη χθες για την επίθεση στον Γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Ο 17χρονος σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ, είναι γνωστός των αρχών, καθώς έχει απασχολήσει και στο παρελθόν με συμμετοχή σε επεισόδια. Η σύλληψή του, έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στο σπίτι του στο Μαρούσι.

Το κινητό του, στο οποίο φέρεται να έχει βιντεοσκοπήσει την επίθεση στον γραμματέα του ΜεΡΑ25, κατασχέθηκε και στάλθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών ώστε να ανακτηθεί το βίντεο. Η ΕΛ.ΑΣ μάλιστα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, επισκέφθηκε δύο ακόμα σπίτια, των ατόμων που έχει ταυτοποιήσει για την επίθεση, όμως δεν κατάφερε να τους βρει και να τους συλλάβει.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος χθες ανέφερε επίσης ότι οι δράστες της επίθεσης έχουν ταυτοποιηθεί και είναι αναρχικοί «όσο και αν δεν βολεύει κάποιους» απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στον Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος είχε μιλήσει για μπράβους της νύχτας.

«Ομάδα αναρχικών που ταυτοποιήθηκε από της ΕΛ.ΑΣ, οι δράστες της επίθεσης στον Προεδρο του ΜΕΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη. Αυτή είναι η αλήθεια όσο και αν δεν βολεύει κάποιους…».

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

Η αυτεπάγγελτη προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και συλληφθούν οι δράστες, ενώ για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση«.