Επίσπευση του νέου Champions League φέρεται να μελετά η UEFA

Mετά τον σάλο από την ευρωπαϊκή Super League και τις οικονομικές απαιτήσεις και τα προβλήματα των μεγάλων συλλόγων, αναλύεται η επίσκεψη του νέου Champions League για αυτό ή το επόμενο καλοκαίρι.

«Εάν είναι να περιμένουμε μέχρι το 2024, θα είμαστε νεκροί», εξηγούσε παραστατικά το βράδυ της Τετάρτης ο Φλορεντίνο Πέρεθ, θέλοντας να δώσει έμφαση στο ότι οι αλλαγές στη δομή του Champions League πρέπει να επιταχυνθούν.

Μέσα σε όλη αυτή την τρέλα με τη δημιουργία και το τέλος της ευρωπαϊκής Super League, η UEFA ανακοίνωσε και το νέο format της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης του κόσμου, η οποία διευρύνεται, πολλαπλασιάζεται και θα προσφέρει περισσότερα παιχνίδια και χρήματα.

Ωστόσο, αυτό αναμένεται να συμβεί από το 2024, κάτι που όπως επισήμανε και ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, θα είναι καταστροφικό.

Κάπως έτσι λοιπόν οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές κατανοούν ότι για το καινούργιο Champions League, το πιο θεμιτό θα ήταν να ξεκινήσει από αυτό κιόλας το καλοκαίρι ή έστω από το επόμενο και σε καμία περίπτωση νωρίτερα. Φυσικά κάτι τόσο άμεσο από πολλούς θεωρείται αδύνατο, αλλά αυτό θα το διαπιστώσουμε πολύ σύντομα.