Επίσκεψη Νίκου Χριστοδουλίδη στο Ινστιτούτο Κύπρου

Επίσκεψη στο Ινστιτούτο Κύπρου (ΙΚυ) πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, συνοδευόμενος από μέλη του επιτελείου του, όπου και ενημερώθηκε για το όραμα, την αποστολή, το επιστημονικό έργο, καθώς και για τις δράσεις του Ινστιτούτου από τον πρόεδρό του, καθηγητή Κώστα Παπανικόλα και τον πρόεδρο του συνδέσμου φίλων του ΙΚυ Πέτρο Καρεκλά. Ξεναγήθηκε επίσης στις εγκαταστάσεις και στα εργαστήρια του Ινστιτούτου και πληροφορήθηκε από το επιστημονικό προσωπικό για τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Χριστοδουλίδης συνεχάρη το ΙΚυ για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του. «Το Ινστιτούτο Κύπρου, όπως και τα άλλα ερευνητικά κέντρα στη χώρα μας, δείχνουν την κατεύθυνση στην οποία πρέπει να επενδύσουμε ως χώρα, την κατεύθυνση της έρευνας και της καινοτομίας και εδώ γίνεται μια σημαντική δουλειά». Συμπλήρωσε πως ο ρόλος του θα πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο προς την κατεύθυνση της εμπορευματικοποίησης της έρευνας που θα βοηθήσει και στην διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας της χώρας μας, αλλά και της αναβάθμισης του ρόλου της Κύπρου στην ευρύτερη περιοχή, μέσω της έρευνας και της καινοτομίας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι το Ινστιτούτο «μπορεί να καταστεί άξιος πρεσβευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, δημιουργώντας συνέργειες και συνεργασίες, όχι μόνο με τις κυβερνήσεις των κρατών της περιοχής, αλλά και με τον ιδιωτικό τομέα και άλλα επιστημονικά κέντρα».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΙΚυ Κώστας Παπανικόλα, ευχαρίστησε τον κ. Χριστοδουλίδη για την επίσκεψη σημειώνοντας πως έχουν ανταλλαγεί απόψεις επί των σημαντικών θεμάτων που αφορούν στο Ινστιτούτο.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων του Ινστιτούτου, Πέτρος Καρεκλάς, σημείωσε ότι η επίσκεψη του κ. Χριστοδουλίδη στο ΙΚυ εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει ο Σύνδεσμος για διασύνδεση του Ινστιτούτου με την κοινωνία, ώστε να καταστεί γνωστό το έργο και τα επιτεύγματά του.