Επίδομα παιδιού: Άνοιξαν ξανά οι αιτήσεις – Πότε θα καταβληθεί η τέταρτη δόση

Επίδομα παιδιού

Η πλατφόρμα «Επίδομα Παιδιού, Α21» επαναλειτουργεί, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ή τυχόν τροποποιήσεις.

Η πλατφόρμα είχε προσωρινά κλείσει στις 17 Ιουλίου, όπως άλλωστε συμβαίνει πριν από κάθε νέα πληρωμή. Πλέον, έχει ανοίξει και για τους τελευταίους που υπέβαλαν δήλωση,

καθώς το επίδομα παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία δήλωση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΟΠΕΚΑ, η αίτηση Α21 υποβάλλεται μία φορά ετησίως από το Μάρτιο κάθε έτους έως και 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

Ο δικαιούχος, σε κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασής του ή λανθασμένης καταχώρησης οποιουδήποτε άλλου στοιχείου της, οφείλει εντός ενός μήνα να προβαίνει σε τροποποίηση της αίτησης και μόνο στα πεδία που υπάρχουν μεταβολές.

Παράλληλα, υπενθυμίζει προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι για να χορηγηθεί το επίδομα θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.

Αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Οι αιτούντες μπορούν να επισκέπτονται το σύνδεσμο https://opeka.gr/oikogeneies/epidoma-paidiou/erotiseis-apantiseis/ και να διαβάζουν τις συχνές ερωτήσεις και τις σχετικές απαντήσεις που δίδονται από τον οργανισμό και στοχεύουν σε τυχόν διευκρινίσεις γύρω από το επίδομα παιδιού.

Η τέταρτη δόση του επιδόματος παιδιού για το 2020 στους δικαιούχους θα καταβληθεί από τον Οργανισμό Προνομιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου.