Επεκτείνεται η JP Morgan στην Ελλάδα

Η JP Morgan ανακοινώνει σήμερα σχέδια για ένα νέο γραφείο στην Αθήνα, Ελλάδα, για να υποστηρίξει την οργανική ανάπτυξη των επιχειρήσεων της στη χώρα. Το γραφείο θα στεγάσει επίσης ένα νέο Payments Innovation Lab για το οποίο η εταιρεία θα προσλάβει μια ομάδα έρευνας και ανάπτυξης πληρωμών σε τοπικό επίπεδο.

Το Payments Innovation Lab θα παρέχει έρευνα και ανάπτυξη στην επιχείρηση Payments παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με την Onyx της JP Morgan. Η Onyx είναι η επιχειρηματική μονάδα της JP Morgan που αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής όπως το blockchain για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, πλατφορμών και αγορών για την εταιρεία και τους πελάτες της. Από την αρχή, το κέντρο θα επικεντρωθεί στην υποστήριξη της ανάπτυξης λύσεων γύρω από την τεχνολογία κατανεμημένης λογιστικής, την τεχνητή νοημοσύνη και την κρυπτογραφία που σχετίζονται με συστήματα πληρωμών.

Ο Τάκης Γεωργακόπουλος, Παγκόσμιος Επικεφαλής της JP Morgan Payments, δήλωσε: «Θέλουμε να παραμείνουμε στην κορυφή της καινοτομίας στις πληρωμές και η νέα μας τοποθεσία στην Αθήνα θα αποτελέσει βασικό νευρικό κέντρο για το έργο μας καινοτομίας στις πληρωμές αιχμής. Η εταιρεία έχει ιστορικό στην ίδρυση επιτυχημένων τεχνολογικών κέντρων που επωφελούνται από τη διάσημη τεχνολογία και τις μηχανικές δεξιότητες των ανθρώπων σε τοπικό επίπεδο, και αυτή η συναρπαστική επέκταση φέρνει αυτή τη στρατηγική στην Ελλάδα στον τομέα των πληρωμών».

Οι προσλήψεις για το Payments Innovation Lab θα ξεκινήσουν αμέσως, από τον επικεφαλής του τμήματος, το οποίο θα ανακοινωθεί τους επόμενους μήνες.

Ο Στέλιος Παπαδόπουλος, Senior Country Officer της JP Morgan στην Ελλάδα, δήλωσε: «Η επένδυσή μας σε ένα νέο γραφείο και τοπικό, υψηλής ειδίκευσης ταλέντο αποτελεί απόδειξη της μακροπρόθεσμης δέσμευσης της JP Morgan στην Ελλάδα. Ανυπομονούμε να αναπτύξουμε το franchise μας σε αυτήν την αγορά και να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τοπικούς και διεθνείς πελάτες από αυτό το νέο σπίτι.”

Η παρουσία της JP Morgan στην Ελλάδα χρονολογείται από το 1968, όταν ανοίξαμε γραφεία στον Πειραιά και την Αθήνα. Τώρα προσφέρουμε στους Έλληνες πελάτες μας προϊόντα και υπηρεσίες από όλες τις επιχειρήσεις μας στην επενδυτική τραπεζική, τις πληρωμές και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και περιουσίας.

Σχετικά με την JPMorgan Chase & Co.

Η JPMorgan Chase & Co. (NYSE: JPM) είναι μια κορυφαία εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (“ΗΠΑ”), με δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο. Η JPMorgan Chase είχε 3,8 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και 288 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές στις 30 Σεπτεμβρίου 2022. Η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στην επενδυτική τραπεζική, στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες για καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις, στην εμπορική τραπεζική, στην επεξεργασία χρηματοοικονομικών συναλλαγών και στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων. Υπό τις επωνυμίες JP Morgan και Chase, η εταιρεία εξυπηρετεί εκατομμύρια πελάτες στις ΗΠΑ και πολλούς από τους πιο εξέχοντες εταιρικούς, θεσμικούς και κυβερνητικούς πελάτες παγκοσμίως.

«Η επένδυσή μας σε ένα νέο γραφείο και τοπικό ταλέντο υψηλής ειδίκευσης αποτελεί απόδειξη της μακροπρόθεσμης δέσμευσης της JP Morgan στην Ελλάδα. Ανυπομονούμε να αναπτύξουμε το franchise μας σε αυτήν την αγορά και να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τοπικούς και διεθνείς πελάτες από αυτό το νέο σπίτι.”