Επεισόδια με χημικά στην πορεία των εκπαιδευτικών έξω από τη Βουλή (upd2) (φώτο)

Επεισόδια προκλήθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης ώρα έξω από τη Βουλή στο πλαίσιο της κινητοποίησης εκπαιδευτικών που ξεκίνησε από τα Προπύλαια.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγινε χρήση χημικών, όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν στη Βουλή ζητώντας συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου Παιδείας.

Διμοιρία των ΜΑΤ τους εμπόδισε και όταν εκείνοι αντέδρασαν, επιχείρησαν με χημικά να διαλύσουν το πλήθος.

Λίγα λεπτά μετά η κατάσταση εκτονώθηκε με τους διαδηλωτές να αποχωρούν, ενώ ορισμένοι κινήθηκαν προς το υπουργείο Οικονομικών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται απεργιακή κινητοποίηση εκπαιδευτικών στα Προπύλαια, με βασικά αιτήματα την αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία, την μονιμοποίηση νεοδιόριστων καθηγητών και την αύξηση των μισθών.

Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Συλλαλητήριο πραγματοποιούν οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ και τη στάση εργασίας της ΔΟΕ.

Με σύνθημα «χρειαζόμαστε περισσότερους δασκάλους και όχι αστυνομικούς» αλλά και «η ανθρώπινη ζωή δεν κοστίζει 20 ευρώ» πραγματοποιείται το συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ, σωματείων και αριστερών οργανώσεων στα Προπύλαια. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και φοιτητικοί σύλλογοι.