Επεισόδια ενδοσχολικής βίας σε ΕΠΑΛ της Εύβοιας

Καθημερινό φαινόμενο φαίνεται πως έχουν γίνει τα περιστατικά ξυλοδαρμών και bullying μεταξύ μαθητών και μαθητριών στα σχολεία. Αυτή τη φορά, μαθήτριες στο ΕΠΑΛ Χαλκίδας έπαιξαν άγριο ξύλο στο προαύλιο

O άγριος ξυλοδαρμός ανάμεσα στις μαθήτριες συνέβη πριν έναν μήνα, με μια μαθήτρια που φοιτεί σε άλλο λύκειο της πόλης, να μπαίνει στο σχολείο και να αρχίζει να χτυπάει με μανία την μαθήτρια του ΕΠΑΛ, με αποτέλεσμα να πέσει λιπόθυμη.

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία, καθώς βλέπουν καθημερινά να σημειώνονται επεισόδια βίας στα σχολεία του Νομού, μάλιστα κάποιο κάνουν λόγο πως τα παιδιά δεν μιλούν ενδεχομένως από φόβο.

Οι γονείς βρίσκονται στα κάγκελα σύμφωνα με μαρτυρίες του evima.gr, καθώς και στα δύο περιστατικά βίας που σημειώθηκαν στο ΕΠΑΛ Χαλκίδας η αστυνομία δεν ήταν ενήμερη.

Παράλληλα αυτό που προβληματίζει έντονα τους γονείς είναι πως οι καθηγητές δεν ενημερώθηκαν από τους μαθητές για το περιστατικό, βγήκαν στο προαύλιο του σχολείου αφού είχε φύγει η εξωσχολική μαθήτρια και στην συνέχεια ενημέρωσαν τους γονείς του κοριτσιού και κάλεσαν το ασθενοφόρο.