Εντυπωσιακό βίντεο: Μια θαλάσσια χελώνα καρέτα-καρέτα γεννάει σε παραλία στο Ναύπλιο

χελώνα καρέτα-καρέτα

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία έζησε ένα νεαρό ζευγάρι το βράδυ της Κυριακής 7 Ιουνίου στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο, καθώς μπροστά στα μάτια τους μια θαλάσσια χελώνα καρέτα – καρέτα βγήκε από την θάλασσα για να γεννήσει.

Όπως περιγράφουν οι argolikeseidhseis.gr η Έφη και ο Μάκης βρίσκονταν στην παραλία της Αργολίδας εκείνη την ώρα και έκπληκτοι είδαν την θαλάσσια χελώνα να ξεπροβάλει από την θάλασσα, αλλά δεν πήγε το μυαλό τους πως πρόκειται να γεννήσει.

Όταν την είδαν να σκάβει κατάλαβαν πως πρόκειται για ωοτοκία και ενημέρωσαν το Λιμεναρχείο Ναυπλίου.

«Γνωρίζοντας ότι η χελώνα καρέτα καρέτα είναι ένα είδος υπό εξαφάνιση, ειδοποιήσαμε αμέσως τη λιμενική υπηρεσία του Ναύπλιο ώστε να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα.

Αργότερα όταν είδαμε πως σκάβει, καταλάβαμε ότι είναι έτοιμη να γεννήσει! Θεωρήσαμε άδικο και λάθος να μην ειδοποιήσουμε.

Ευτυχώς, τα απαραίτητα μέτρα πάρθηκαν ώστε να προστατευτούν τα χελωνάκια. Μια μικρή βοήθεια στην προσπάθεια να σωθεί το είδος» δήλωσαν τα δυο παιδιά.

Δείτε σε βίντεο την στιγμή που η θαλάσσια χελώνα εναποθέτει τα αυγά της στη φωλιά της στην παραλία Καραθώνας όπως την κατέγραψαν τα δυο παιδιά με το κινητό τους τηλέφωνο.