Έντονη αντίδραση Ρώσου διπλωμάτη στις κατηγορίες ΗΠΑ: Δεν υπάρχουν θρησκευτικές διώξεις στη χώρα!

Έντονη η αντίδραση Ρώσου διπλωμάτη στις καταγγελίες των ΗΠΑ για θρησκευτικές διώξεις στη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν θρησκευτικές διώξεις στη Ρωσία, σημείωσε αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Gennady Askaldovich, σχολιάζοντας πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Anthony Blinken, αναφορικά με τις θρησκευτικές ελευθερίες στη χώρα.

Ο Blinken είχε αναφέρει πως χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν προχωρούν σε παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας ή δείχνουν ανοχή σε τέτοιες πρακτικές.

«Είμαι εξοργισμένος με την αμερικανική διατύπωση περί “κατάφωρων παραβιάσεων της θρησκευτικής ελευθερίας“. Πρέπει να επαναλάβω, ξανά και ξανά, πως δεν υπάρχει καμία δίωξη για θρησκευτικούς λόγους στη Ρωσία, δεν υπάρχουν κρατούμενοι που, έστω και στο ελάχιστο, μπορεί να χαρακτηριστούν “κρατούμενοι συνείδησης”» είπε ο Askaldovich.

Υπενθύμισε, δε, πως «στο ρωσικό νομικό σύστημα, η τιμωρία ορίζεται βάσει στοιχείων και της σοβαρότητας της διοικητικής παράβασης και του ποινικού αδικήματος».

Η νέα επίθεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα περάσει απαρατήρητη, είπε ακόμα, προσθέτοντας ότι η Μόσχα θα αποδείξει την επιθυμία της Ουάσιγκτον να χρησιμοποιήσει τη θρησκεία για να υλοποιήσει τις φιλοδοξίες της εξωτερικής πολιτικής της.