Ενότητα και Υγεία

Και να που η κοινωνία τείνει να διαχωριστεί σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους και η ψευδής αίσθηση  της αντίληψης της διαχωριστικότητας εντείνεται.

Κάποτε είχα γράψει την φράση ενός πολίτη από άλλη χώρα: “Δόξα σοι ο Θεός που οι Έλληνες δεν είναι ενωμένοι αλλιώς θα είχαμε πρόβλημα”.

Η ενότητα και η γαλήνη, όμως του ανθρώπου είναι εσωτερική κατάσταση του Έλληνα, για αυτό έχει την γαλανόλευκη σαν σημαία.

Ένας αποσυμβολισμός της σημαίας μας είναι Γαλήνη, Γαλανός, γαλανόλευκη σημαία. Δηλαδή στο λευκό χρώμα, το οποίο εμπεριέχει όλα τα χρώματα και τα οποία είναι ενωμένα μεταξύ τους, κυριαρχεί η γαλήνη. Άρα η φυσιολογική κατάσταση των Ελλήνων είναι να είναι γαλήνιοι, ενωμένοι και ενάρετοι. Και στην γαλήνη δεν υπάρχει φόβος.

Αν όμως φοβόμαστε για την υγεία μας, χάνουμε την γαλήνη μας, χάνουμε την ενότητά μας και αυτό που χτίζουμε και για αυτό που δρούμε είναι ο φόβος και όχι η υγεία μας με πιθανές ακαταλόγιστες συνέπειες για την ύπαρξή μας ολόκληρη .

Αν ο φόβος για την υγεία μας, μας φέρνει σε μια κατάσταση διαχωριστικότητας εντός μας, άρα και ‘εκτός’ μας, τότε τείνουμε προς την αρρώστια. Ενώ αν είμαστε ενωμένοι, δηλαδή μέσα στην αγάπη, τότε είμαστε υγιείς.

Και η φράση φοβάμαι για την υγεία μου είναι άτοπη, γιατί σύμφωνα με τον Ορφέα η Υγιεία είναι Θεά και στον Ορφικό Ύμνο προς την Θεά Υγιεία αναφέρεται: (μετάφραση νεοελληνικά) <<… διότι μόνον εσύ στα πάντα κυριαρχείς και στα πάντα βασιλεύεις…>>

Άρα αφού η Θεά Υγιεία στα πάντα κυριαρχεί και στα πάντα βασιλεύει, είναι άτοπο να νομίζει ο άνθρωπος ότι είναι έξω από τα πάντα και να τείνει να διαχωριστεί από τον συνάνθρωπο στο όνομα του φόβου για την υγεία του, δηλαδή μια ψευδή αίσθηση, ψευδή αντίληψη.

Άρα είναι ψευδής αίσθηση αν φοβάται κάποιος για την υγεία του, αφού η Υγιεία είναι Θεά η οποία βασιλεύει στα πάντα.

Ο φόβος και η Υγεία δεν συνάδουν. Στο όνομα του φόβου όμως συμβαίνει ότι συμβαίνει σήμερα με τον ιο και τα παρελκόμενα, γιατί στην αγάπη που είναι ενωτική ουσία των πάντων,  βασιλεύει η Υγεία.

Μια θεότητα δε μπορεί παρά να αγαπάει και αφού η Θεά Υγιεία Βασιλεύει στα πάντα, άρα μέσα στην ενότητα μόνο μπορώ να είμαι πραγματικά υγιής.

Στην κατάσταση λοιπόν της διαχωριστηκότητας και αντιπαλότητας, που βρίσκονται οι Έλληνες και η ανθρωπότητα, συμβαίνει ότι συμβαίνει τώρα.

Στην αληθινή κατάσταση όμως, της ενότητας των Ελλήνων και όλης της ανθρωπότητας, όλοι μαζί ενωμένοι, μέσα στην αγάπη, είμαστε υγιείς.

Και σύμφωνα με τον Δάσκαλο Πέταρ Ντενώφ:

” ΥΓΙΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΝΟΗΣΗ, Η ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΡΜΟΝΙΑ.

ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ ΑΙΤΙΟ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ. ”

(Ο Άινσταιν είχε αναφερθεί ως προς τον Δάσκαλο Πέταρ Ντένωφ: “όλοι υποκλίνονται μπροσtά μου αλλά εγώ υποκλίνομαι μπροστά στον Δάσκαλο Πέτερ Ντένωφ!”)

Η αλλαγή συνειδητότητας είναι εσωτερική υπόθεση του κάθε ένα ιδιαιτέρως.

Κι επειδή το συναίσθημα  και οι σκέψεις επηρεάζουν το υλικό μας σώμα, ας αντιληφθούμε ότι στην ενότητα μόνο, θα ‘βρούμε’ την αγάπη και την ατομική και συλλογική μας υγεία.

Με αγάπη,

Μίνωας