ΕΜΥ – Έκτακτο Δελτίο: Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι 2 εκ. τις επόμενες ώρες με επικίνδυνα φαινόμενα σε Κεντρική Ελλάδα, Ιόνιο και Πελοπόννησο

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνοδευόμενες από σφοδρό χαλάζι  και κεραυνούς  αναμένεται να πλήξουν από τις επόμενες ώρες αρκετές περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας, ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα. 

Επικίνδυνα φαινόμενα προβλέπει το meteo ειδικά σε Κεντρική Ελλάδα και Πελοπόννησο, με το μέγεθος του χαλαζιού να ενδέχεται να είναι μεγαλύτερο από 2 εκατοστά σε διάμετρο.

kairossimera-meteo-xalazi
kairos-xalazi-meteotora

Όσον αφορά την Αττική, αναμένουμε αυξημένες νεφώσειςμε μικρή πιθανότητα ωστόσο, για τοπικές βροχές.

Τα γεωγραφικά διαμερίσματα που προβλέπεται να δεχθούν επίσης, μεγάλο όγκο νερού μέχρι και την Πέμπτη 4 Μαΐου – σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα που δημοσιοποίησε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης – είναι:

-Θεσσαλία

-Σποράδες
-Μακεδονία
-Χαλκιδική
-Θράκη

-Βορειοδυτικό, βόρειο, βορειοανατολικό Αιγαίο
-Κεντρικό Ιόνιο

-Δυτική – κεντρική Στερεά
-Ηπειρος
-Δυτική Βορειοδυτική Πελοπόννησος

Δείτε τους σχετικούς χάρτες

kairos-kakokairiasimera-ektakto-marousakis
kakokairia-kairos-marousakis-ektakto-KAIROS


Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που βρίσκεται σε ισχύ, σήμερα Τετάρτη επηρεάζονται:  Ιόνιο, δυτική Στερεά,  Θεσσαλία και  κεντρική Μακεδονία.

Έως και τις απογευματινές ώρες θα επηρεαστούν: Ήπειρος,  δυτική Μακεδονία, κεντρική Στερεά και  δυτική και βόρεια Πελοπόννησος και από τις μεσημβρινές ώρες η ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Την Πέμπτη (04-05-2023) τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ωστόσο ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος, με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες και στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα.