Εμβολιάστηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν – Τί ανακοίνωσε το Κρεμλίνο

Την πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού έλαβε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Ο Πούτιν εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού. Αισθάνεται καλά. Αύριο θα έχει μία πλήρη εργάσιμη ημέρα» ανέφερε το Κρεμλίνο.

Προηγουμένως το Κρεμλίνο είχε αρνηθεί να αποκαλύψει ποιο ρωσικό εμβόλιο θα έκανε ο Πούτιν, σημειώνοντας ότι η Ρωσία έχει τρεις εγχώριες επιλογές.

«Εσκεμμένα δεν λέμε ποιο συγκεκριμένο εμβόλιο θα χορηγηθεί στον πρόεδρο, υπογραμμίζοντας ότι και τα τρία ρωσικά εμβόλια είναι εντελώς αξιόπιστα και αποτελεσματικά» ανέφερε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Στην περίπτωση που έλαβε το Sputnik V, το οποίο είναι ευρέως γνωστό, αναμένεται να κάνει και τη δεύτερη δόση σε τρεις εβδομάδες. Το εμβόλιο έχει παραχθεία από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια και ήταν το πρώτο που καταχωρήθηκε παγκοσμίως κατά του κορονοϊού, ενώ έχει εγκριθεί σε περισσότερες από 50 χώρες. Η αποτελεσματικότητά του είναι 92% σύμφωνα με τις κλινικές δοκιμές.

Τα άλλα δύο εμβόλια που μπορεί να έκανε ο Ρώσος πρόεδρος είναι το CoviVac του Κέντρου Τσουμάκοφ ή το EpiVacCorona το οποίο ανέπτυξη το Κέντρο Vector.