Εμπάργκο των κινηματογραφικών στούντιο στη Ρωσία

Η Disney, η Warner Bros και η Sony ανακοίνωσαν ότι δεν θα προβάλουν τις ταινίες τους στις ρωσικές κινηματογραφικές αίθουσες

«Εμπάργκο» στη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία κηρύσσουν (και) τα κινηματογραφικά στούντιο.

Η Disney, η Warner Bros και η Sony ανακοίνωσαν ότι δεν θα προβάλουν τις ταινίες τους στις ρωσικές κινηματογραφικές αίθουσες. Η Disney ανέφερε ότι προβολή της επερχόμενης ταινίας της Pixar ,Turning Red, αναβλήθηκε στη Ρωσία, επικαλούμενη «την απρόκλητη εισβολή στην Ουκρανία και την τραγική ανθρωπιστική κρίση».

«Δεδομένης της απρόκλητης εισβολής στην Ουκρανία και της τραγικής ανθρωπιστικής κρίσης, διακόπτουμε την κυκλοφορία των θεατρικών ταινιών στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της επερχόμενης ταινίας Turning Red από την Pixar», ανέφερε η Walt Disney Company σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα. Η διοίκηση της εταιρείας θα λάβει μελλοντικές επιχειρηματικές αποφάσεις με βάση την εξελισσόμενη κατάσταση, τονίζεται.

Η Warner Bros από πλευράς της ανέστειλε την προβολή της πολυαναμενόμενης ταινίας The Batman, με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Πάτινσον, ενώ η Sony δεν θα προβάλει την τελευταία ταινία της, Morbius με πρωταγωνιστή τον Τζάρεντ Λέτο.

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση ενώ εξελίσσεται», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. «Ελπίζουμε σε μια γρήγορη και ειρηνική επίλυση αυτής της τραγωδίας».

Η Mastercard Inc. ανακοίνωσε αργά χθες Δευτέρα πως απέκλεισε πολλούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Ρωσίας από το δίκτυο διεκπεραίωσης πληρωμών της δυνάμει των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Μόσχα εξαιτίας της εισβολής των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων στην Ουκρανία.

Η Visa ακολούθησε με ανακοίνωσή της, λέγοντας ότι λαμβάνει μέτρα για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με τις κυρώσεις και θα συμμορφωθεί επίσης με τυχόν πρόσθετες κυρώσεις που ενδέχεται να εφαρμοστούν.

Η Μόσχα αποκαλεί «ειδική επιχείρηση» τη δράση των ενόπλων δυνάμεών της στην Ουκρανία.