Εμμανουήλ Καραλής: «Πέταξε» στο 5.82μ. και έκλεισε θέση για τους Ολυμπιακούς

Μία ακόμη σπουδαία εμφάνιση έκανε ο νεαρός άλτης του επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής, που έκλεισε θέση από νωρίς για τους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο δευτεραθλητής Ευρώπης στονκλειστό στίβο αγωνίστηκε στο μίτινγκ του Γιόκγκριμ στη Γερμανία όπου κατάφερε να υπερβεί τα 5.82μ. με την πρώτη του προσπάθεια,

για να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ κατά ένα εκατοστό (είχε 5.81μ.) και να πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού που είναι ακριβώς 5.82μ..

O πήχης έπειτα ανέβηκε στο 5.91μ. (όσο και το πανελλήνιο ρεκόρ ανοιχτού, το οποίο κατέχει ο Κώστας Φιλιππίδης) και ο Καραλής είχε τρεις άκυρες προσπάθειες όμως έδειξε πως είναι θέμα χρόνου να υπερβεί το συγκεκριμένο ύψος.

Ο αθλητής του Χάρη Καραλή έδειξε να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, λίγες μέρες πριν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου που θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη (19-27/8)

ενώ αξίζει να θυμίσουμε πως ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στον κλειστό από το 2022 ήταν τέταρτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με 5.80μ..