Εμφανίστηκε ο Τσίπρας: «Σωστά έκλεισε η κυβέρνηση τα σύνορα» – Ζητά Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Τσίπρας

Πέτσας: «Καταλαβαίνουμε γιατί είχε εξαφανιστεί ο κ. Τσίπρας – Γιατί δεν είχε τίποτε να πει».

Τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να συζητηθεί το μεταναστευτικό ζήτημα ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση ορθώς έπραξε και έκλεισε τα σύνορα, ωστόσο σημείωσε αρκετές φορές ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για αλαζονική στάση.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν συγκαλεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Αν το πιστεύει ότι είναι εισβολή γιατί δεν το συγκαλεί. Αισθάνεται αυτάρκεια; Εχουμε μια πολυ επιθετική στάση της Τουρκίας.

Αν δεν θέλει το συμβούλιο ας με ενημερώσει τηλεφωνικά . Εγω έκανα τρία συμβούλια πολιτικών αρχηγών, ακόμα και για το ασφαλιστικό. Αυτή είναι ανευθυνη στάση» είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ακόμα ότι αυτές τις ώρες απαιτείται υπευθυνότητα και όχι επικοινωνιακές φιέστες.

«Είμαι έτοιμος να βάλω πλάτη αν αύριο το πρωί υπάρξει σοβαρό σχέδιο αποσυμφόρησης. Θα είμαι εκεί να πείσουμε τις τοπικές κοινωνίες. Θα βάλουμε πλάτη και στην Ευρώπη. Την Τουρκία όλοι την καλοπιάνουν.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι προβλέψιμη…. Πρέπει να ζητήσει κυρώσεις για την Τουρκία» τόνισε. και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να χρησιμοποιήσει

διπλωματικά το δικαίωμα στο βέτο που διαθέτει για να πιεστεί η γειτονική χώρα και να αναθεωρήσει την πολιτική της. Δεν αρκεί είπε να αναθεωρηθεί το Δουβλίνο.

Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε αποστάσεις από την θέση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία είπε ότι πρέπει να ζήσουμε μαζί με τους μετανάστες λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι οι θέσεις της είναι ουτοπικές.

Αναφερόμενος στη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Έβρο απο κοινού με την ηγεσία της ΕΕ ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για επικοινωνιακές φιέστες στα σύνορα:

«Αντί να ζητήσουμε τη συμμόρφωση της Τουρκίας βλέπουμε να τους καλοπιάνουμε και τον κ. Μητσοτάκη να μην λέει κουβέντα για τις ευθύνες της ΕΕ» είπε μεταξύ άλλων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε ένα πρώτο σχόλιο του για τις δηλώσεις Τσίπρα, σημείωσε: «Καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Τσίπρας είχε εξαφανιστεί. Γιατί δεν είχε τίποτε να πει».