Έλον Μασκ: Μαζεύω χρήματα για να κάνω τη ζωή πολυπλανητική

Συγκεντρώνω πόρους για να βοηθήσω τη ζωή να γίνει πολυπλανητική και να επεκτείνω το φως της συνείδησης στα αστέρια», δήλωσε ο Έλον Μασκ, απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε από τον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς για τον αυξημένο πλούτο του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla έχει γίνει ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, μαζί με τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος. Οι φιλελεύθεροι πολιτικοί ζήτησαν να επιβληθούν υψηλότεροι φόροι στους δισεκατομμυριούχους, επειδή -όπως υποστηρίζουν- οι κροίσοι δεν πληρώνουν το δίκαιο μερίδιό τους.

«Βρισκόμαστε σε μια στιγμή στην αμερικανική ιστορία όπου δύο τύποι -ο Έλον Μασκ και ο Τζεφ Μπέζος- κατέχουν περισσότερο πλούτο σχεδόν από το 40% των ανθρώπων σε αυτήν τη χώρα», δήλωσε ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς στο Twitter την Πέμπτη. «Αυτό το επίπεδο απληστίας και ανισότητας δεν είναι μόνο ανήθικο. Είναι μη διαχειρίσιμο», συμπλήρωσε.

Τόσο ο Μασκ όσο και ο Μπέζος εδώ και καιρό συγκαταλέγονται στους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Όταν η περιουσία του Μασκ αυξήθηκε στα 188 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο, ξεπέρασε τον ιδρυτή της Amazon, ο οποίος μέχρι τότε ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος από το 2017.