Έλληνας που επέστρεψε από την «κόλαση» του Ισραήλ: «Περπατούσα 40 λεπτά σε εμπόλεμη ζώνη»

Ο Τίμων Λουτριώτης είναι ένας από τους Έλληνες που επέστρεψαν από το Ισραήλ. Ο κ. Λουτριώτης που μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ οι Αταίριαστοι δεν ήταν ένας από τους 81 Έλληνες που επέστρεψαν την χώρα μας. Όπως εξήγησε είχε πάει στο Ισραήλ με την παρέα του για διακοπές πέντε μέρες και χρειάστηκε να περπατήσει 40 λεπτά σε εμπόλεμη ζώνη μέχρι να είναι ασφαλής. Οι φίλοι του έχουν φτάσει και εκείνοι στο Ελευθέριος Βενιζέλος και τη Θεσσαλονίκη.

«Δύσκολα τα πράγματα στο Ισραήλ. Πραγματικά ήταν μια εμπειρία πρωτόγνωρη, επικρατούσε φόβος, τρόμος…».

Στη συνέχεια μίλησε για το πώς ξεκίνησαν όλα. «Στις 6:45 άρχισαν να ηχούν οι σειρήνες, από εκεί και έπειτα επικράτησε πανικός, δεν ξέραμε ούτε που να απευθυνθούμε, δεν ξέραμε πού να πάμε, τα τηλέφωνά μας δεν λειτουργούσαν οπότε αρχίσαμε και εμείς και πράτταμε αυτοβούλως».

Όπως εξήγησε στη συνέχεια ο ίδιος και η παρέα του χρειάστηκε να μείνουν σε ένα κατάλυμα στο Τελ Αβίβ. «Μέναμε 5 Έλληνες σε ένα κατάλυμα στο Τελ Αβίβ. Τα παιδιά όπως και εγώ είχαμε τρομοκρατηθεί. Εγώ αποφάσισα να πάω να βρω την πρεσβεία, να δω αν είναι ανοιχτά γιατί στα τηλέφωνα δεν απαντούσαν. Πήγα από εκεί δεν ήταν κανένας και συνέχισα με προορισμό στο αεροδρόμιο. Περπάτησα 40 λεπτά και ακούγονταν βομβαρδισμοί ασταμάτητα. Κάποια στιγμή πέτυχα κάποια αυτοκίνητα, τους παρακάλεσα…».

Όπως είπε όταν έφτασε στο αεροδρόμιο επικρατούσε πανικός, ακούγονταν σειρήνες και τους έβαλαν σε καταφύγιο για να προστατευτούν…