Ελλάδα-Ν. Δελχί ενώνουν δυνάμεις: Στην Αθήνα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας

υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας

Στο πλαίσιο της αναζήτησης νέων συμμάχων, η ελληνική κυβέρνηση επιδίωξε να αναθερμάνει και να εντατικοποιήσει τους διαύλους επικοινωνίας με το Νέο Δελχί.

Η Ινδία άλλωστε, εκτός από την μεγαλύτερη δημοκρατία του πλανήτη είναι και μια μεγάλη οικονομική δύναμη και τα οφέλη από την ενίσχυση της ελληνοινδικης συνεργασίας θα μπορούσαν να είναι βαρύνουσας σημασίας.

Έπειτα από προσπάθειες μηνών και αφού η προηγούμενη επίσκεψη του στην Αθήνα -είχε προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο του 2020- αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας, ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας έρχεται τελικά στην Ελλάδα σήμερα Σάββατο.

Ο Subrahmanyam Jaishankar θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη συνέχεια θα έχει συνομιλίες με τον Νίκο Δένδια για θέματα διμερούς και κοινού ενδιαφέροντος, όπως οι εξελίξεις στην Ανατολική μεσογειο και στη νότια Ασία.

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο ελληνας υπουργός Εξωτερικών θα παραθέσει γευμα προς τιμήν του Ινδού ομολόγου του.

Το απόγευμα, ο Subrahmanyam Jaishankar θα παραβρεθεί στα αποκαλυπτήρια προτομής του Μαχάτμα Γκάντι η οποία θα τοποθετηθεί στη λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου, κοντά στο άγαλμα του Τρούμαν.