Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο δάσκαλος που έστελνε ερωτικά SMS σε μαθήτριες

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 48χρονος δάσκαλος, που κατηγορείται ότι έστελνε ερωτικά μηνύματα σε ανήλικες μαθήτριες σε σχολείο της νοτιοανατολικής Αττικής.

Σε βάρος του εκπαιδευτικού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στο δράστη να επιβλέπει ή να φυλάσσει κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και για το πλημμέλημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, πληροφορικής ή άλλων τεχνολογιών ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Ο 48χρονος εκπαιδευτικός, που είναι πατέρας δύο παιδιών, το τελευταίο 10ημερο προσπαθούσε μεθοδευμένα να πλησιάσει τις 3 μαθήτριες της Ε’ Δημοτικού.

Σοκαριστικό είναι το περιεχόμενο των ερωτικών μηνυμάτων, που έστελνε σε τρεις μαθήτριές του ο δάσκαλος σε Δημοτικό Σχολείο στα Νότια Προάστια της Αττικής.

– «Αν ήμουν στην ηλικία σου, δεν θα μου γλίτωνες. Θα τα φτιάχναμε…».
– «Με κάνετε και ντρέπομαι».
– «Την αλήθεια λέω. Θα ήσουν το κορίτσι μου»

– «Είσαι πολύ ωραίο κορίτσι»

– «Τι είναι αυτά που λέτε κύριε…»
– «Μη με λες κύριο, με σκοτώνεις…»

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αυτού του είδους τα μηνύματα φέρεται να έστελνε ο 48χρονος εκπαιδευτικός, που είναι πατέρας δύο παιδιών, τo τελευταίο 10ημερο στις 3 μαθήτριες Ε’ Δημοτικού προσπαθώντας μεθοδευμένα να τις πλησιάσει και να δημιουργήσει οικειότητα μαζί τους.

Στην κατάθεσή του μετά τη σύλληψή του, ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε πως ήθελε να βοηθήσει τις μαθήτριες στη βελτίωση των σχολικών τους επιδόσεων.

Σε βάρος του ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στον δράστη να τα επιβλέπει ή να τα φυλάσσει, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για το πλημμέλημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας -μέσω διαδικτύου- ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Η διερεύνηση της υπόθεσης από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής ξεκίνησε μετά από καταγγελία των γονέων, πρώτα της μίας μαθήτριας και στην συνέχεια ακολούθησαν και οι άλλες δύο.