Ελεύθεροι Ξανά: Η Εκπρόσωπος Τύπου, Μάντυ Σεβαστού… αποκαλύπτεται!

Η Μάντυ Σεβαστού… ήρθε και όπως όλα δείχνουν θα “ταράξει” για τα καλά τα νερά της πολιτικής ζωής του τόπου μας. Η πρώτη εντύπωση όταν την συναντάς; Είναι πανέμορφη, πανέξυπνη και διεκδικεί δικαίως τον τίτλο της πιο όμορφης Εκπροσώπου Τύπου σε πολιτικό κόμμα. 

Αυτό που μετράει όμως στην συγκεκριμένη γυναίκα είναι ότι πέρα από την πρώτη εντύπωση η σοβαρότητά της, οι γνώσεις της στην πολιτική αλλά και η συγκλονιστική προσωπικότητά της σε κάνουν να την εμπιστευτείς και θέλεις να ακούσεις τα μηνύματα των “Ελεύθερων Ξανά”.

Η Εκπρόσωπος Τύπου Μάντυ Σεβαστού μιλάει αποκλειστικά στο difernews.gr και αποκαλύπτεται…

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική;

Με την πολιτική ασχολούμουν πάντα. Λατρεύω την Ελλάδα. Εξάλλου η ενασχόληση με τα κοινά είναι χρέος κάθε σκεπτόμενου πολίτη. Τα τελευταία χρόνια, ειδικά με όσα συμβαίνουν η ανάγκη έγινε ακόμη πιο επιτακτική.

Πώς και πότε ξεκίνησε η παράταξη “Ελεύθεροι Ξανά”;

Η παράταξη ξεκίνησε ως Κίνηση Ελεύθερων Πολιτών, μια διαδικτυακή ομάδα, που σε λίγες μόνο ημέρες γιγαντώθηκε. Τέσσερις μήνες μετά την δημιουργία της, γεννήθηκε η παράταξη “Ελεύθεροι Ξανά”, μέσα από τις στάχτες της ίωσης όπως αναφέρει και ο αρχηγός της παράταξής μας, Φαίδων Βόβολης. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια αξιόλογη ομάδα ανθρώπων, με ήθος, ικανότητες και με οδηγό το κοινό μας όραμα για την Ελλάδα εργαζόμαστε αδιάκοπα. Είναι απίστευτη η στήριξη που λαμβάνουμε από τον κόσμο.

Είστε η εκπρόσωπος τύπου της κίνησης και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων. Πώς βλέπετε αυτό τον ρόλο; Προέρχεστε από τον χώρο των Θετικών Επιστημών…

Και από τα ιδρυτικά μέλη της παράταξης. Αγαπώ αυτούς τους ρόλους.
Είμαι Φυσικός… η Φυσική είναι η μητέρα των Επιστημών. Το πάθος μου είναι η διδασκαλία. Να εμπνέω τα παιδιά, να διεγείρω το μυαλό τους, να τα μάθω να σκέπτονται “έξω από το κουτί”. Ένα από τα πιο βασικά σημεία που η Επιστήμη μου μου χάρισε… η ελεύθερη σκέψη και η αμφισβήτηση. Διδάσκοντας επί 22 χρόνια, βρισκόμενη στον επιχειρηματικό χώρο της Εκπαίδευσης για άλλα τόσα, η σωστή επικοινωνία ήταν και είναι βασικός πυλώνας της καθημερινότητάς μου.

Πώς αντιμετωπίζει ο κόσμος ένα νέο κόμμα και ιδιαίτερα τη γυναικεία παρουσία στην εκπροσώπησή του;

Πολύ θετικά οφείλω να πω. Είναι πρόδηλη η ανάγκη του κόσμου για νέα άτομα στην εκπροσώπευσή του. Άτομα ικανά, πρόσωπα φρέσκα, άφθαρτα, βγαλμένα μέσα από τους ίδιους τους κόλπους της κοινωνίας και σφυρηλατημένα στην αγορά εργασίας. Οι “επαγγελματίες πολιτικοί” κούρασαν. Απογοήτευσαν. Η πολιτική ΔΕΝ είναι επάγγελμα. Είναι προσφορά. Είναι υπηρεσία στην ΠΑΤΡΙΔΑ. Με αυτό το σκεπτικό οφείλουμε να πορευόμαστε.

Ποια η γνώμη σας για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα;

Η χώρα μας “νοσεί”. Από την υγεία, την παιδεία, την εγγεγραμμένη ανεργία να σκαρφαλώνει στο 20% και να πλήττει πιο σοβαρά τις γυναίκες και τους νέους μας, την αναγκαστική μετανάστευση Ελλήνων στο εξωτερικό για την βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής τους, μέχρι το απίστευτο επιστημονικό δυναμικό που αντί να συνδράμει στην Ελλάδα, το “εκμεταλλεύονται” ξένα συμφέροντα. Ακόμη, Μεταναστευτικό: έχει φτάσει σε σημείο να προκαλεί οργή στον Έλληνα πολίτη -που φτάνει πλέον σε σημεία ανέχειας- . Κατάγομαι από την Λέσβο. Βλέπω τί γίνεται στο νησί. Η οργή των πολιτών ΔΕΝ είναι αδικαιολόγητη.
Εθνικά θέματα: Η εθνική μας κυριαρχία, τα εδάφη και οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας ΔΕΝ είναι προς διαπραγμάτευση. Σε αυτό είμαστε ΚΑΘΕΤΟΙ.
Για το τέλος άφησα και έναν από τους μεγαλύτερους προβληματισμούς μου: Τον κοινωνικό διχασμό που έχει προκληθεί τελευταία στην χώρα μας. Οι Έλληνες πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Αξίωμα. Ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, όπως τώρα.

Ποιος είναι ο στόχος σας ως κίνημα;

Στόχος του κινήματός μας, της παράταξής μας, είναι ο στόχος όλου του Ελληνισμού. Μια Ελλάδα όπου τα παιδιά μας θα ζουν με αξιοπρέπεια στην χώρα τους, σε μια Ελλάδα δίκαιη, με κοινωνικές παροχές και δομές με τον Έλληνα πολίτη κυρίαρχο της ΔΙΚΗΣ του γης. Μια Ελλάδα για την οποία θα είμαστε ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ να αφήσουμε παρακαταθήκη στα παιδιά μας.

Το μήνυμά μου στους Έλληνες συμπολίτες μου είναι:
ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι αδύνατο. Όσο απίθανο και αν φαίνεται κάτι, δεν σταματούμε να μαχόμαστε ώστε να γυρίσουμε τις πιθανότητες ΥΠΕΡ μας. ΨΗΛΑ το κεφάλι και ΕΝΩΜΕΝΟΙ. Μόνο έτσι θα πάμε την Ελλάδα μας στην μόνη θέση που της αξίζει. ΨΗΛΑ.