“Ελευθέρας” και σε εσωτερικούς χώρους για τους εμβολιασμένους – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Μπόνους για τους εμβολιασμένους, που θα συνιστά και ένα μέτρο για την περαιτέρω προώθηση των εμβολιασμών εξετάζει η κυβέρνηση.
Ετσι σύμφωνα με δημοσίευμα της έντυπης έκδοσης της Καθημερινής, είναι υπό συζήτηση από το Φθινόπωρο και μετά, όσοι είναι εμβολιασμένοι να μπορούν να εισέρχονται ελεύθερα σε εσωτερικούς χώρους, αρκεί να μπορούν να επιδείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Αυτό υπολογίζεται όχι μόνο θα είναι μια επιβράβευση των πολιτών που ακολούθησαν τις κυβερνητικές οδηγίες και τις συμβουλές των λοιμωξιολόγων, όχι μόνο θα συμβάλει στην αναθέρμανση της οικονομίας αφού θα επιτρέψει περισσότερες και ευκολότερες συναλλαγές αλλά θα συνιστά και ένα κίνητρο για όσους ακόμα αμφιβάλουν και διστάζουν να εμβολιαστούν.
Την ίδια στιγμή αλλάζουν τα σχέδια της κυβέρνησης όσον αφορά τον εμβολιασμό των εργαζομένων σε υγειονομικές δομές.
Με φόντο τα πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών των υγειονομικών στα νοσοκομεία αλλά και τα ακόμα χαμηλότερα ποσοστά των εργαζομένων σε άλλες υπηρεσίες (πχ τραπεζοιοκονόμων), από το Φθινόπωρο εξετάζεται ο εμβολιασμός να είναι υποχρεωτικός.
Σε αντίθετη περίπτωση ή σε περίπτωση που ο εργαζόμενος αρνείται θα του επιβάλλεται αναστολή εργασίας ή θα του δίνεται άδεια άνευ αποδοχών.
Αυτό αποκαλύπτει το ίδιο δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής που προσθέτει ακόμα ότι το πρώτο βήμα θα γίνει με τους εργαζόμενους σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων.