Έκτακτο: Οι Ρώσοι μπήκαν στο Κίεβο – Άρμα μάχης στους δρόμους του Ομπλόνσκι

Οι Ρώσοι μπήκαν στο Κίεβο

Έτοιμοι να καταλάβουν το Κίεβο είναι οι Ρώσοι καθώς ξέσπασαν το πρωί της Παρασκευής μάχες στο προάστιο Ομπλόνσκι, το οποίο βρίσκεται βόρεια του Κιέβου (περίπου 10 χλμ. από το κέντρο της πόλης) και τα ουκρανικά στρατεύματα δεν δείχνουν ικανά να αναχαιτίσουν την «ρωσική επέλαση». 

Όπως αναφέρει το AFP σημειώνονται ανταλλαγές πυρών και εκρήξεις στο Ομπλόνσκι, ενώ πολλές υπόκωφες εκρήξεις ακούγονταν και από το κέντρο της πόλης.

Το υπουργείο Άμυνας ζητά από τους πολίτες να μην αφήσουν τα σπίτια τους και να προετοιμάσουν βόμβες μολότοφ.

 

Σύμφωνα με βίντεο που ανάρτησαν Ουκρανοί κάτοικοι στο Ομπλόνσκι του Κιέβου, ένα ρωσικό τεθωρακισμένο εμφανίστηκε στους δρόμους και μάλιστα πέρασε πάνω από παρκαρισμένο αυτοκίνητο.

 

Παράλληλα, οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι μάχονται σήμερα εναντίον μονάδων ρωσικών τεθωρακισμένων σε δύο πόλεις, τη Ντίμερ και τη Ιβανκίβ, που βρίσκονται αντίστοιχα 45 και 80 χιλιόμετρα βόρεια του Κιέβου.

«Αερομεταφερόμενες μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανία μάχονται γύρω από τις πόλεις Ντίμερ και Ιβανκίβ όπου έχει φτάσει μεγάλος αριθμός τεθωρακισμένων του εχθρού», ανέφερε ο ουκρανικός στρατός στη σελίδα του στο Facebook.

Σύμφωνα με την ανάρτηση αυτή, η προέλαση «των υπέρτερων δυνάμεων του στρατού σταμάτησε στον ποταμό Τετερόφ. Η γέφυρα του ποταμού καταστράφηκε».