Έκτακτο! Ο Πούτιν κήρυξε στρατιωτικό νόμο (Βίντεο)

”Στρατιωτικός νόμος έχει κηρυχθεί στα νέα εδάφη της Ρωσίας” , δήλωσε πριν από λίγο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

“Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, καθώς και στις περιοχές Χερσώνα και Ζαπορόζιε, πριν γίνουν μέρος της Ρωσίας, υπήρχε καθεστώς στρατιωτικού νόμου. Και τώρα πρέπει να επισημοποιήσουμε αυτό το καθεστώς εντός του πλαισίου της ρωσικής νομοθεσίας. Ως εκ τούτου, υπέγραψα ένα διάταγμα στρατιωτικού νόμου, σε αυτές τις τέσσερις περιοχές.  Θα σταλεί αμέσως για έγκριση στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας”, δήλωσε.
Ο Ρώσος ηγέτης σημείωσε ότι το καθεστώς του Κιέβου αρνήθηκε να αναγνωρίσει την επιλογή των κατοίκων αυτών των περιοχών και απορρίπτει κάθε πρόταση για διαπραγματεύσεις.
”Οι νεοναζί χρησιμοποιούν ανοιχτά τρομοκρατικές μεθόδους: δολιοφθορές σε βιοποριστικές εγκαταστάσεις, δολοφονούν εκπροσώπους των τοπικών αρχών”, πρόσθεσε ο Πούτιν.
Νωρίτερα, ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Χερσώνας, Βολοντίμιρ Σάλντο ανακοίνωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δημιουργούν δυνάμεις για μια μεγάλης κλίμακας επίθεση και τα ρωσικά στρατεύματα έχουν σχηματίσει μια ομάδα για να την αποκρούσουν. Για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής αποφασίστηκε η μετακίνησή τους στην αριστερή όχθη του Δνείπερου.
Ο Στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν είπε ότι οι πληροφορίες δείχνουν τη δυνατότητα του καθεστώτος του Κιέβου να χρησιμοποιήσει απαγορευμένες μεθόδους πολέμου στην περιοχή Χερσώνα και την προετοιμασία των ΕΔ της Ουκρανίας για μαζική πυραυλική επίθεση στο φράγμα του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya, καθώς και βομβαρδισμό του περιφερειακού κέντρου αδιακρίτως στόχων.
Ταυτόχρονα, τα ρωσικά στρατεύματα αποκρούουν με επιτυχία όλες τις τελευταίες επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε αυτόν τον τομέα του μετώπου.
Επίσης, τα ουκρανικά στρατεύματα βομβαρδίζουν τις πόλεις των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ σε καθημερινή βάση, χρησιμοποιώντας ενεργά, για παράδειγμα, πυροβολικό 155 mm για αυτό. Εδώ οι προσπάθειές τους να επιτεθούν επίσης αποτυγχάνουν και συνοδεύονται από μεγάλες απώλειες.