Εξιχνίασαν τρεις απάτες από το κύκλωμα των Βουλγάρων με τα «μαϊμού» τροχαία

Με την προανάκριση που διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Φερών να βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν ήδη εξιχνιαστεί τρεις απάτες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών σε οικισμούς του Έβρου από την σπείρα των Βουλγάρων με τα «μαϊμού» τροχαία, η «εισπράκτορας» της οποίας συνελήφθη το Σάββατο.
Η συγκεκριμένη Βουλγάρα, που ζει και εργάζεται στις Φέρες, είχε πέσει στα χέρια των αστυνομικών όταν παρέλαβε τα χρήματα που είχε τοποθετήσει σε μια σακούλα έξω από το σπίτι της μια ηλικιωμένη, η οποία είχε δεχθεί νωρίτερα τηλεφώνημα από κάποιον που συστήθηκε ως γιατρός και της είπε ότι η εγγονή της είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο και χρειαζόταν χρήματα για να υποβληθεί επειγόντως σε χειρουργική επέμβαση.
Στο σπίτι της αλλοδαπής, βρέθηκαν 5.635 ευρώ, τα οποία εκτιμάται ότι προέρχονταν από άλλες δύο απάτες που είχαν γίνει από τις 8 Ιουνίου. Μάλιστα, ο «γιατρός» την είχε στείλει στα σπίτια των δύο ηλικιωμένων γυναικών για να της παραδώσουν χέρι με χέρι τα χρήματα, που ήταν συνολικά 8.400 ευρώ!
Επιπλέον, στην κατοχή της δράστιδας κατασχέθηκαν δύο κιλά και 780 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού και 3.600 τσιγαροσωλήνες, που δείχνουν ότι γέμιζε τσιγάρα και τα διέθετε προς πώληση. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ οι έρευνες για την εξιχνίαση και άλλων περιστατικών εξαπάτησης συνεχίζονται.