Έξαρση για τον ιό Κοξάκι: Ποιες ομάδες ανθρώπων πλήττει περισσότερο

Tις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται μικρής κλίμακας επιδημική έξαρση Κοξάκι στη Λάρισα, με τον αριθμό των παιδιών που νοσούν να υπερβαίνει τη φυσιολογική για την εποχή δραστηριότητα

Έξαρση έχουν σημειώσει τα κρούσματα από τον ιό Κοξάκι σε παιδικούς σταθμούς της Λάρισας και των Τρικάλων με την αιτία πρόκλησης να είναι ακόμη άγνωστη. Ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τις αρχές υγειονομικού του τόπου εξετάζουν το ζήτημα και καθησυχάζουν για τα αποτελέσματα. Ίσως ο λόγος έξαρσης του ιού να είναι τελικά και το κενό ανοσίας που είχε παρουσιαστεί μετά το τέλος της πανδημίας αλλά και κάποια συρροή η οποία ενδεχομένως δεν είχε τη σωστή αντιμετώπιση και εξαπλώθηκε.

Τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται μικρής κλίμακας επιδημική έξαρση Κοξάκι στη Λάρισα, με τον αριθμό των παιδιών που νοσούν να υπερβαίνει τη φυσιολογική για την εποχή δραστηριότητα, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Λάρισας, Τζίνα Νταμάγκα.

Όπως σημείωσε στο ygeiamou: «Βλέπουμε οι παιδίατροι 2-3 περιστατικά κάθε μέρα στα ιατρεία μας. Η περιοχή της Λάρισας έχει πάνω από 20 παιδικούς σταθμούς και 44 δημοτικά σχολεία. Ο αριθμός δηλαδή είναι σημαντικός και κρίνουμε ότι οι γονείς πρέπει να είναι ενημερωμένοι».