“Έξαλλοι” οι Τούρκοι με Μητσοτάκη…«Καταγγέλλει την Τουρκία στις ΗΠΑ»

Ενόχληση, πιθανότατα και ανασφάλεια, συνεχίζει να προκαλεί στα τουρκικά ΜΜΕ η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις το περασμένο Σάββατο.

Στη σκιά της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις, και ειδικά την Αλεξανδρούπολη των καλών διμερών σχέσεων, των κοινών γεωστρατηγικών συμφερόντων Αθήνας – Ουάσινγκτον και του αμερικανικού εμπάργκο στην Τουρκία για τα F-35, τα τουρκικά ΜΜΕ κατηγόρησαν εκ νέου τον πρωθυπουργό ότι «καταγγέλλει την Τουρκία στις ΗΠΑ.» Την ενόχληση πιθανότατα προκάλεσε η συνάντηση καθαυτή σχολίασε ο Μανώλης Κωστίδης.

Yeni Safak: «Ο Μητσοτάκης κατηγόρησε την Τουρκία στις ΗΠΑ: Ο Μητσοτάκης στη συνάντησή του με την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις εξαπέλυσε ανυπόστατους ισχυρισμούς για την Τουρκία και ισχυρίστηκε πως κάνει προβοκάτσιες στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ απέκρυψε πως η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά κι αυξάνει την ένταση στην περιοχή» αναφέρει ο Μανώλης Κωστίδης.

Sozu: «Ο Μητσοτάκης καταγγέλλει την Τουρκία στις ΗΠΑ: Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Κάμαλα Χάρις και ισχυρίστηκε πως η Τουρκία ασκεί επιθετική πολιτική στην περιοχή και μίλησε για προβοκατόρικες ενέργειες της Άγκυρας».

Σημειώνεται ότι την Τρίτη θα λάβει χώρα στην Αθήνα ο νέος γύρος διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.