Εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού: Aνακτήσαμε τον έλεγχο του φράκτη στη Γάζα

Απαντώντας προφανώς σε φήμες ότι ένοπλοι χρησιμοποίησαν σήραγγες για να περάσουν υπογείως τα σύνορα, ο εκπρόσωπος δήλωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν διαπιστώσει κάτι τέτοιο

Το Ισραήλ έχει ανακτήσει τον έλεγχο του μεθοριακού φράκτη στα σύνορα της Γάζας, τον οποίο είχαν παραβιάσει οι παλαιστίνιοι ένοπλοι της Χαμάς, που πραγματοποίησαν το σαββατοκύριακο μαζική εισβολή στο ισραηλινό έδαφος, και ναρκοθετεί τα τμήματα στα οποία ο φράκτης είχε παραβιαστεί, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Σε σχόλια που μεταδόθηκαν από το ραδιοσταθμό του ισραηλινού στρατού, ο υποναύαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι δήλωσε πως από τη Δευτέρα δεν έχουν σημειωθεί νέες διεισδύσεις από τη Γάζα. Απαντώντας προφανώς σε φήμες ότι ένοπλοι χρησιμοποίησαν σήραγγες για να περάσουν υπογείως τα σύνορα, ο εκπρόσωπος δήλωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν διαπιστώσει κάτι τέτοιο.

Πάνω από 100 όμηροι στα χέρια της Χαμάς – Ο ισραηλινός στρατός ενημερώνει τις οικογένειές τους

Ισραηλινοί αξιωματικοί ετοιμάζονται να ενημερώσουν 100 οικογένειες ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα έχουν συλληφθεί ως όμηροι από τη Χαμάς και κρατούνται στη Γάζα σύμφωνα με τους Times of Israel.

Επικαλούμενοι το ραδιόφωνο του Ισραηλινού Στρατού, οι Times of Israel αναφέρουν, «Η Ισραηλινή Αμυντική Δύναμη στέλνει αξιωματικούς σήμερα για να ενημερώσει περισσότερες από 100 ισραηλινές οικογένειες ότι οι συγγενείς τους κρατούνται στη Γάζα από τη Χαμάς».

Προσθέτει ότι «ο πρεσβευτής του ΟΗΕ Gilad Erdan λέει στο CNN ότι το Ισραήλ εκτιμά ότι ο αριθμός είναι μεταξύ 100-150 ατόμων».

H Χαμάς προειδοποίησε χθες το Ισραήλ ότι για κάθε μία απροειδοποίητη επίθεση που θα εξαπολύει θα σκοτώνει και έναν όμηρο.