Εκνευρισμός στα Κατεχόμενα μετά το «κατηγορώ» Μενέντεζ για την κατάσταση στην Κύπρο

«Η ένταξη της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου’ (ΤΔΒΚ) ως μέλος παρατηρητή του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών (TDT) και η επίσκεψη του αντιπροέδρου της Γκάμπιας Badara Joof τράβηξαν μεγάλη προσοχή σε όλο τον κόσμο» δήλωσε η ηγεσία των Τουρκοκυπρίων σε ανακοίνωσή της.

«Γι’ αυτό το ‘ελληνοελληνοκυπριακό δίδυμο’ έκανε διάφορες προσπάθειες να εμποδίσει την πρόοδο της ΤΔΒΚ προς την αναγνώριση. Η ΕΕ, οι ΗΠΑ και ορισμένες άλλες δυνάμεις ανέλαβαν επίσης δράση» ανέφερε μάλιστα.

Ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, υπό την καθοδήγηση του ελληνοελληνοκυπριακού λόμπι, προέβη σε… ισχυρισμό για «τουρκική κατοχή στην Κύπρο» έχοντας φιλοελληνική στάση.

«Καταρχάς, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ και όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά ότι ο κατακτητής που υπάρχει στην Κύπρο είναι το ελληνοελληνοκυπριακό δίδυμο που μετέτρεψε την Κυπριακή Δημοκρατία, στην οποία ο τουρκοκυπριακός λαός ήταν ισότιμος ιδρυτικός εταίρος, σε ένα ελληνικό κράτος με τη δύναμη των όπλων, και αυτή η κατοχή συνεχίζεται ακόμα», ισχυρίστηκε ο Τατάρ.

«Σημείωσε ότι οι υποστηρικτές ‘του διδύμου’, που δεν μπορούσαν να χωνέψουν τα βήματα για την αναγνώριση της ‘ΤΔΒΚ’, συνέχισαν τις επιθέσεις τους, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους που ο Μενέντεζ άρει το εμπάργκο όπλων που επέβαλαν οι ΗΠΑ στην ‘ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νότιας Κύπρου’ και δήλωσε ότι η υποστήριξή του (Μενέντεζ) στον εξοπλισμό δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή».