Εκλογές τον Ιανουάριο – Το μαρτύριο της σταγόνας βιώνει ο Μητσοτάκης

Το μαρτύριο της σταγόνας βιώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο σκάνδαλο των υποκλοπών καθώς οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη, με τον πρωθυπουργό να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Μάλιστα η αβεβαιότητα για την έκβαση των εξελίξεων επαναφέρει τις εισηγήσεις συνεργατών του πρωθυπουργού για προσφυγή στην κάλπη τον Ιανουάριο.

Όπως έγραφε η «Αυγή της Κυριακής», ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, παραμένει προσηλωμένος στον σχεδιασμό για εκλογές την άνοιξη.

Οι πιο παρατηρητικοί, εντούτοις, σημειώνουν ότι στις τελευταίες δημόσιες ομιλίες του αναφέρει γενικόλογα πως «οι εκλογές θα γίνουν το 2023».

Με μεγάλο ενδιαφέρουν αναμένουν τα γαλάζια στελέχη τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας που θα γίνει την Δευτέρα καθώς ο πρωθυπουργός θα κληθεί να δώσει απαντήσεις.

Για την ώρα η κυβέρνηση αντιδρά σπασμωδικά και με πανικό στις εξελίξεις, όπως φάνηκε από την απάντηση του Γιάννη Οικονόμου που ήρθε με μία μέρα καθυστέρηση.

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ουσιαστικά επιβεβαίωσε την λίστα των παρακολουθήσεων, ισχυριζόμενος ότι η θύμα της υπόθεσης είναι η κυβέρνηση.

«Είναι τουλάχιστον παρανοϊκό να κατηγορείται η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που εμφανίζεται να είναι ο στόχος των λογισμικών παρακολούθησης, ενώ ταυτόχρονα φέρονται να παρακολουθούνται ελάχιστα στελέχη της αντιπολίτευσης» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η ένδεια επιχειρημάτων του Γιάννη Οικονόμου ήταν τέτοια που τον οδήγησε να κάνει σχεδόν copy paste το εσωτερικό non paper της Νέας Δημοκρατίας που αποκάλυψε το avgi.gr.

Παράλληλα βάπτισε «λάσπη» τις αποκαλύψεις και τα βάζει ξανά με τον Κώστα Βαξεβάνη και τον Αλέξη Τσίπρα.

Εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι απέφυγε να αναφερθεί στο «Βήμα της Κυριακής», την εφημερίδα δηλαδή του Βαγγέλη Μαρινάκη που όχι μόνο επιβεβαίωσε την παρακολούθηση του Νίκου Δένδια, αλλά προχώρησε και σε νέες αποκαλύψεις, δείχνοντας ξεκάθαρα προς το Μαξίμου.

Σκληρή απάντηση έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τονίζοντας ότι «αν αυτοί που μας κυβερνούν δεν ήταν τόσο επικίνδυνοι για τη δημοκρατία και την εθνική ασφάλεια της χώρας, θα ήταν απλά νούμερα επιθεώρησης».

»Η αξιωματική αντιπολίτευση εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της «στον κο Οικονόμου και στον κο Μητσοτάκη, που η κυβέρνησή τους έπεσε θύμα παρακολούθησης από το κακόβουλο λογισμικό Predator.

»Αν αυτοί που μας κυβερνούν δεν ήταν τόσο επικίνδυνοι για τη δημοκρατία και την εθνική ασφάλεια της χώρας, θα ήταν απλά νούμερα επιθεώρησης.

»Όμως τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά και δεν αξίζει στη χώρα μια τόσο ανεύθυνη κυβέρνηση, ούτε στους πολίτες ένας τόσο θρασύς και αδίστακτος πρωθυπουργός».

«Τώρα που πλέον κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων παραδέχεται εμμέσως την ορθότητα της λίστας των παρακολουθήσεων, περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη σοβαρές απαντήσεις για τις νέες αποκαλύψεις του Documento και του Βήματος και όχι γελοίους ισχυρισμούς» κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

tribune.gr