Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: Ο περιορισμός της φοροδιαφυγής μπορεί να μας επιτρέψει σταδιακή μείωση του ΦΠΑ

Τη βούληση της ΝΔ να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση του Γρηγόρη Τζιοβάρα για το «Πρώτο Θέμα» κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι το ζήτημα δεν έχει συζητηθεί αρκετά κατά την προεκλογική περίοδο, ούτε του Μαΐου, ούτε την τωρινή, αν και αποτελεί μέγιστο δείγμα αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Όμως, σημείωσε ότι έχουν γίνει ενέργειες περιορισμού της.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το γεγονός ότι υπερβαίνουμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους δείχνει ότι κάτι αρχίζει να κινείται και στο μέτωπο της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής αποτελεί σημαντική πτυχή του σχεδίου του κόμματός του. «Μπορεί να αποδειχθεί κρυφός άσος για τη στήριξη των δημόσιων οικονομικών. Και ναι, να μας επιτρέψει σε βάθος τετραετίας να μπορούμε πια οριζόντια, όπως έχω πει και μόνιμα, να μειώνουμε το φόρο προστιθέμενης αξίας. Είναι κάτι που θα μπορούσαμε να το εξετάσουμε στο δεύτερο μισό της τετραετίας, υπό την προϋπόθεση ότι τα δημόσια οικονομικά πηγαίνουν στην κατεύθυνση που τα έχουμε σχεδιάσει» είπε.