Εκλογές 2023: Αυτές είναι οι μεταγραφές στα ψηφοδέλτια των κομμάτων

Σε διεύρυνση και σε άλλα κόμματα θα πραγματοποιηθούν οι φετινές κοινοβουλευτικές εκλογές, οι οποίες και είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν στις 21 Μαΐου, όπως και ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αρκετά είναι τα παραδείγματα βουλευτών και υποψηφίων που αποχώρησαν από το κόμμα τους και πήραν «μεταγραφή» για κάποιο άλλο κόμμα με τον καθένα να προβαίνει στη συγκεκριμένη ενέργεια για δικούς του λόγους. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega και της εκπομπής «Live News» έξι είναι τα τρανταχτά παραδείγματα.

Ανάλογο παράδειγμα αποτελεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι μεταγραφές του Απόστολου Σπυρόπουλου στην Αρκαδία, γιος του Ροδέρτου Σπυρόπουλου, και της Άννας Ροκοφύλλου, κόρη του πρώην υπουργού Χρήστου Ροκόφυλλου, οι οποίοι από το ΠΑΣΟΚ πήγαν στη Νέα Δημοκρατία, την οποία και αντιμάχονταν κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής τους θητείας οι προαναφερθέντες συγγενείς τους. Από ΣΥΡΙΖΑ σε ΠΑΣΟΚ εντυπωσιάζει, μεταξύ άλλων, η μεταγραφή του Σταύρου Κοντονή, ο οποίος κατεβαίνει στη Ζάκυνθο και από Νέα Δημοκρατία σε ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του Σταύρου Μιχαηλίδη στη Χίο, ο οποίος και υπήρξε και στενός συνεργάτης του Νότη Μηταράκη.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι τις περισσότερες μεταγραφές κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έχουν πραγματοποιηθεί από πλευράς του κυβερνώντος κόμματος. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν, επίσης, η περίπτωση της Κωνσταντίνας Κούνεβα η οποία και υπήρξε ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά φέτος θα «κατέβει» στις εκλογές με το ΚΚΕ.