Εγκαταλείπει και η Γιουβέντους τη Europeian Super League

Όλο και λιγότερες είναι οι «αποστάτισσες» που παραμένουν αφοσιωμένες στο όραμα της European Super League και τον άτυπο «πόλεμο» που έχουν κηρύξει απέναντι στην UEFA.

Μέχρι πρότινος οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους συνέχιζαν να δίνουν από κοινού «μάχες» για να επαναφέρουν στο προσκήνιο τη διοργάνωση που φιλοδοξεί να καθαιρέσει το Champions League, όμως πλέον οι Ισπανοί έχασαν και τον τελευταίο τους σύμμαχο.

Μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε, η Γιουβέντους ενημέρωσε πως έπειτα από σχετικές διαβουλεύσεις αποφάσισε να εγκαταλείψει το πρότζεκτ της ESL, ακολουθώντας στα χνάρια των Γιουνάιτεντ, Σίτι, Λίβερπουλ, Τότεναμ, Άρσεναλ, Τσέλσι, Μίλαν, Ίντερ και Ατλέτικο.

Παρά τις ξεκάθαρες προθέσεις τους ωστόσο, οι Ιταλοί φρόντισαν να τονίσουν πως η απεμπλοκή τους μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο σε περίπτωση που οι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, αλλά οι υπόλοιποι σύλλογοι της ESL ανάψουν με τη σειρά τους το πράσινο φως.

«Μετά από διαβουλεύσεις και δεδομένων των υφιστάμενων διαφωνιών σχετικά με την ερμηνεία των σχετικών συμβατικών όρων που ισχύουν για το πρότζεκτ της Super League, η Γιουβέντους επιβεβαιώνει ότι έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αποχώρησης.

Αναγνωρίζουμε επίσης ότι σύμφωνα με τους ισχύοντες συμβατικούς όρους, η αποχώρησή θα ολοκληρωθεί και θα ισχύει μόνο εάν έχει προηγουμένως εξουσιοδοτηθεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπαρτσελόνα και τους υπόλοιπους συλλόγους που συμμετέχουν στο πρότζεκτ της Super League» αναφέρεται στην ανακοίνωση.