Έφοδος συνδικαλιστών στο ΔΣ της ΔΥΠΑ για την «αστυνομία ανέργων» – Οργισμένη αντίδραση Χατζηδάκη

Την διακοπή της συνεδρίασης του ΔΣ της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) προκάλεσαν μέλη των συνδικάτων της Αττικής σύμφωνα με το ΕΝΔΥΣΙ που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, με βασικό αίτημα την απόσυρση της διάταξης που προβλέπει κυρώσεις για τους ανέργους.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΠΑΜΕ γίνεται λόγος για «τερατώδη ψέματα της κυβέρνησης και της Διοίκησης της ΔΥΠΑ πάνω στα οποία στήθηκε το απαράδεκτο ποινολόγιο που χαρακτηρίζουν τους ανέργους ως καταχραστές» και τα οποία «πέφτουν σαν χάρτινος πύργος». Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του Οργανισμού έχει κάνει λόγο επίσημα για «αστυνομία ανέργων».

Η παρέμβαση των μελών των συνδικάτων της Αττικής διήρκεσε περίπου 20 λεπτά. Ζητήθηκε από τον διοικητή της ΔΥΠΑ «να αποσυρθεί η απαράδεκτη διάταξη». Ο κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης πάντως, απέφυγε να δεσμευτεί, σημειώνοντας ότι πρόκειται για διάταξη που έχει ψηφιστεί και περιλαμβάνεται σε νόμο του Κράτους.

Ωστόσο, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης όχι μόνο δεν πτοήθηκε από την δυναμική αντίδραση των εργαζομένων,  αλλά πέρασε στην αντεπίθεση. Αφού κατηγόρησε τους «διαμαρτυρόμενους τους ΠΑΜΕ», οι οποίοι «αντί για τους ανέργους υπερασπίζονται όσους χρησιμοποιούν αθέμιτες πρακτικές για να βάζουν στην τσέπη τους δημόσιο χρήμα, χωρίς να αναζητούν πραγματικά εργασία». Μάλιστα, προανήγγειλε ότι θα στείλει τους προταίτιους της χθεσινής κινητοποίηση στην Δικαιοσύνη. Χαρακτήρισε «παράνομη πράξη», την συγκεκριμένη πρωτοβουλία και προειδοποίησε όσους συμμετείχαν σε αυτή «να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου»…