Ε.Αντώναρος: «Fake news τα όσα είπε ο Κ.Μητσοτάκης για τον αριθμό των εμβολιασμένων»

Ε.Αντώναρος

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος των κυβερνήσεων της ΝΔ, Ευάγγελος Αντώναρος, μέσω ανάρτησής του στο Twitter, κατηγορεί ευθέως για fake news την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με τον αριθμό των εμβολιασμένων κατά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως, «”Ήδη, περισσότεροι από 3.000.000 πολίτες έχουν κάνει την πρώτη ή και τη δεύτερη δόση.” Αυτή η φράση περιλαμβάνεται αυτολεξεί στο πασχαλιάτικο μήνυμα @kmitsotakis.

 Ο ισχυρισμός είναι ψευδής και ηθελημένα παραπλανητικός και συνεπώς fake news για παραπλάνηση των πολιτών».

Ο αριθμός των εμβολιασμών δεν πρέπει να ταυτίζεται με εκείνον των εμβολιασμένων και αυτό διότι τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech, Moderna, Oxford/AstraZeneca

που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της πανδημίας του SARS-CoV-2 στη χώρα μας, χορηγούνται σε 2 δόσεις και άρα εμβολιασμένοι είναι μόνο όσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις.

Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, μέχρι την 1η Μαΐου που έγιναν οι σχετικές δηλώσεις του Μητσοτάκη, είχαν πραγματοποιηθεί 3,115,339 εμβολιασμοί.
Ωστόσο, ο αριθμός των ανθρώπων που είχαν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά της covid-19 ανέρχονταν στους 2,170,847. Από αυτούς, 944,481 είχαν λάβει και τη δεύτερη δόση.