Δυτική Αχαΐα: Ηλικιωμένη «πήρε χαμπάρι» την τηλεφωνική απάτη ειδοποίησε την Αστυνομία και συνέλαβε τον δράστη

Αχαΐα

Το κόλπο είναι παλιό και ο επιτήδειος δεν φαντάστηκε πως η ηλικιωμένη γυναίκα θα αντιλαμβανόταν την απάτη. Πολύ περισσότερο δεν φανταζόταν πως θα τον παγίδευε.

«Η κόρη σας τραυματίστηκε σε τροχαίο, χρειάζεται να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργείο. Οι γιατροί θα της κόψουν το πόδι, εγώ έχω τον τρόπο να το γλιτώσει, αλλά θα χρειαστούν 36.000 ευρώ».

Αυτά ήταν τα λόγια που είπε στην 72χρονη γυναίκα από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής άγνωστος άνδρας.

Πανέξυπνη γιαγιά από την Αχαΐα, όχι μόνο δεν εξαπατήθηκε από τηλεφωνική απάτη, αλλά συνέβαλλε ώστε να συλλάβει η αστυνομία τον δράστη.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 35χρονος από την Βουλγαρία έκανε αυτή τη δουλειά.

Από την κυρία Βασιλική ζήτησε χρήματα με το γνωστό πρόσχημα του τροχαίου που υποτίθεται πως είχε εμπλακεί η κόρη της.

Η “σούπερ γιαγιά” δεν έχασε την ψυχραιμία της και κάνοντάς του ερωτήσεις κατάλαβε ότι ήταν απάτη.

Με νοήματα και ενώ έκλεινε ραντεβού μαζί του στο σπίτι της στα Σαγέικα Αχαΐας για να του δώσει τα χρήματα, έλεγε στη κόρη της να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 35χρόνος πήγε στο σπίτι της, όπου η κυρία Βασιλική κέρδιζε χρόνο, πετώντας μάλιστα στον δράστη και την τσάντα της που αντί για λεφτά, είχε… περιοδικά. Η αστυνομία έφτασε και ο δράστης συνελήφθη.

Ο δράστης είχε καταφέρει στο παρελθόν να αποσπάσει 20.000 ευρώ απο ηλικιωμένο στα Ιωάννινα και 5.000 απο αλλο θύμα, επίσης στα Ιωάννινα. Είχε ξεκινήσει τη δράση του από τη Θεσσαλονίκη.